April 8, 2019

DS TECHEETAH OCH JEAN-ÉRIC VERGNE VINNER SANYA E-PRIX

DS TECHEETAH OCH JEAN-ÉRIC VERGNE VINNER SANYA E-PRIX

Sanya, 23 Mars 2019

DS TECHEETAH-förare firar sin första vinst på 2018/2019 säsongen av ABB FIA Formel-E på hemmaplan i Sanya E-Prix i Kina.

Efter en spännande start på tävlingen E-Prix i Sanya, Kina tog DS TECHEETAH-föraren Jean-Éric, som kvalade in som tvåa, ledningen och behöll den hela vägen in i mål. Under tiden jobbade hans stallkamrat André Lotterer, som kvalade in sig som sjua, upp sig i fältet och slutade på en fjärde plats.

Mart Preston, DS TECHEETAHs Team Principal:
”Vilken dag. Vår första vinst som ett team och vilken fantastisk körning av Jean-Éric som gav honom segern på hemmaplan. Vi hade lite hemläxa efter Hong Kong och vi har fortfarande en del kvar, men Jean-Éric plockade verkligen fram allt i dag. André gjorde också ett fantastiskt jobb och tog hem några viktiga poäng. Vi ligger nu trea i Teams’ Championship, Jean-Éric ligger också han trea som förare och André som nia. Vi har två av de bästa förarna och ett fantastiskt lag. I dag såg vi resultatet av bra lagarbete och jag vill tacka alla i vårt team för deras insatser.”

”Det är väldigt tajt uppe i toppen på Teams’ Championship nu med de två ledande lagen på 97 och 96 poäng vardera och vi jagandes på 95 poäng. Jag vet inte hur många gånger vi säger det men det är sant, allting kan hända. Och allting är möjligt i detta mästerskap. I varje lopp.”

”Vi kunde inte ha haft en bättre återkomst till Kina i detta mästerskap och vi har haft ett fantastiskt evenemang, inte bara på tävlingsbanan utan också utanför med vår partner Atlantis Sanya. De var värd för våra 150 gäster i de otroliga faciliteterna där de kunde se hela tävlingen från hotellets 48:e våningssvit. Vi vill rikta ett stort tack till dem för deras gästvänlighet och vi ser fram emot att komma tillbaka nästa år.”

Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director:
”Denna seger är ett fantastiskt resultat för Jean-Éric och hela laget. Det placerar oss i en väldigt lovande position för resten av mästerskapet. Vi var extremt konkurrenskraftiga på alla områden under lagets lopp på hemmaplan i Kina, vilket är en viktig marknad för DS Automobiles.

Det är uppmuntrande att vara tillbaka i jakten på segern och inför kommande tävlingar i Rom och Paris kommer DS Performance att köra lite utvecklingstester och fortsätta utvärderingar på DS E-TENSE FE19 för att förbereda den för de två tävlingarna i Europa.”

Jean-Éric Vergne #25
”Det var ett bra race. Att vinna här i Kina som ett kinesiskt lag var helt otroligt. Speciellt efter de senaste tre tävlingarna med noll poäng. Det är alltid bra att vara tillbaka på topp, det höjer självförtroendet hos mig och laget och placerar oss i ett bra läge i mästerskapet. Jag tror att detta var vändpunkten för säsongen och nu måste vi bara fortsätta att göra ett bra arbete och ha bra tävlingar under den europeiska halvan av säsongen.”

André Lotterer, #36
”Grattis till laget och till Jean-Éric för hans vinst. Det är fantastiskt att vinna på hemmaplan. Självklart hade jag också älskat att få stå på prispallen eller helt vinna loppet som en comeback efter Hong Kong. Men det var ingen dålig helg för oss. Jag började på sjunde plats och slutade på fjärde och hade några bra omkörningar och en bra bil. Så nu ser vi fram emot att resa till Rom och vinna fler poäng.