Hoppa till innehåll
Elektrisk teknologi

ELBILAR FRÅN DS

100 % elektriskt utan kompromisser

Nya DS 3 erbjuder en helelektriska körglädje och komfort. Tack vare E-TENSE-motorns teknik kan du njuta av en räckvidd på upp till 400 km, samtidigt som du njuter av prestanda och elegans.

DS 3 E-TENSE – 100 % elektrisk

Helelektrisk lyx

Med sina rena linjer och intensiva design kännetecknas modellen av snabba accelerationer och en rofylld tystnad, för oöverträffad komfort ombord.

 

Fördelarna med en elbil

Ren och effektiv körning

DS 3 E-TENSE tillhandahåller en kompromisslös prestanda:

 

  • Stil och komfort, för oöverträffad körglädje.
  • Utsläppsfri och vibrationsfri körglädje.
  • Omedelbar acceleration.

Obegränsad körning

Bidra till att förbättra luftkvaliteten i våra städer, och använd vissa trafikbegränsade körfält och platser reserverade för lågutsläppsbilar. Med DS 3 E-TENSE öppnar staden upp sig.

Lägre underhållskostnader

Tack vare en förenklad motor kräver elbilar inte så mycket underhåll:

 

  • Färre slitagedelar behöver bytas ut.
  • Bromsskivor slits inte ut lika fort.
  • Olje- och filterbyten behövs inte längre.

EFFEKT & FLEXIBILITET

Körlägen

Med nya DS 3 E-Tense finns tre körlägen tillgängliga som drar mer eller mindre energi från batteriet.

 

Ekoläget låter dig spara på din elbils räckvidd. Vissa funktioner som kupéns temperatur och cirkulationsluft ändras något för att minska energianvändningen.

 

Sportläget ökar förarens njutning. När du använder detta läge levererar DS 3 E-Tense maximal effekt och vridmoment för en spännande upplevelse.

 

Normalt läge styr bilens olika parametrar för att säkerställa maximal komfort på varje resa.

Renegerativ bromsning

Tack vare vårt deltagande i Formel E har vi utvecklat flera innovationer så som regenerativ bromsning. Precis som en motorbroms kan du förvandla kinetisk energi till elektricitet när du bromsar och därmed ladda elbilens batteri. Genom energiåtervinning under bromsning kan du öka räckvidden på din DS 3 E-Tense med upp till 20 % runt om i staden. Denna funktion kan aktiveras med ett enkelt tryck på växelspaken.

Fjärrstyrd uppvärmning

Genom att förvärma din nya DS 3 medan den laddas kan du utnyttja hela batteriets räckvidd. Den här funktionen kan programmeras på pekskärmen i bilen eller fjärrstyras via appen MyDS.  Det innebär att bilen har en perfekt behaglig temperatur när du ska köra den och ett batteri som är laddat och uppvärmt så att det kan användas så effektivt som möjligt.

AIDES & AVANTAGES FISCAUX

Découvrez vos avantages

ECO-SAVINGS WIDGET NOT AVAILABLE

Beräkna räckvidd

Justera parametrarna nedan för att se uppskattad räckvidd baserat på önskat förhållande.
Laddning
Det är alltid rätt tid att ladda

Batteriet i elbilen kan laddas på flera olika sätt. Laddtid kan skilja sig åt beroende på hur det laddas.

 

Du kan välja att ladda där parkerar bilen, t.ex. nattetid hemma eller dagtid på jobbet. Under längre turer kan du stanna till vid ett snabbladdningsställe. Batteriet laddas till 80 % på ca 30 minuter.

MyDS App

Information om räckvidd

Med MyDS-appen kan du se den aktuella räckvidden för din elbil. När din bil laddas kan du se hur snabbt den laddas och återstående laddningstid.

Ladda på distans

Med kontroll över fjärrladdning kan du använda MyDS-appen för att börja ladda eller initiera en programmerad laddning. En programmerad laddning är särskilt användbar för att schemalägga laddningar när energihastigheterna är som mest fördelaktiga.

Värmning eller kylning på distans

Om du konfigurerar kupéns förinställda termiska funktion kan du programmera uppvärmning eller kylning. Den här funktionen är mycket viktig för att bevara batteriets räckvidd om bilen laddas.

DS 3 E-TENSE – 100 % elektrisk

Lyxig och smidig