Hoppa till innehåll

DS UPPKOPPLAD NAVIGATION

UPPKOPPLAD NAVIGATION I REALTID

Vårt uppkopplade navigationssystem med röstigenkänning som är lättillgängligt från förarsätet, innefattar en rad tjänster utvecklade av TomTom, såsom trafikinformation i realtid och fartkameror.

Tjänster som ingår i 3 år

TRAFIKINFORMATION I REALTID
TomTom tillhandahåller den mest uppdaterade trafikinformationen du behöver för att alltid hitta bästa möjliga resa. Genom att välja den snabbaste vägen för att undvika trafikstockningar, förseningar, vägarbeten och olyckor får du en säkrare, stressfri körupplevelse. 
FARTKAMEROR AV TOMTOM-TJÄNSTER
Få en mer avslappnad körning med fartkameror från TomTom-tjänster. Navigationssystemet ger dig hörbara och visuella varningar för fartkameror (fasta, mobila och medelhastighetskameror) och områden där du behöver vara extra försiktig. Nya farozoner eller fartkameror kan lätt rapporteras av alla användare och granskas snabbt och delas med dig. Denna tjänsten är endast tillgänglig om den är godkänd enligt landets trafiklagar. 
LADDSTATIONER FÖR ELBILAR
För en behagligare körning informerar denna tjänst dig i realtid om närliggande laddningsplatser som är kompatibla med din bil(i) Beroende på laddstationer  . Endast uppgifter från samarbetspartners laddstationer visas.  
EV TRIP PLANNER: PLANERA DIN RESA OCH NJUT MED MYDS APP
Förbered din resa från din smartphone via MyDS-applikationen med EV Trip Planner(i) Endast tillgängligt på versionerna DS 3 CROSSBACK E-TENSE och DS 3 E-TENSE.   som ingår i Connected Navigation Pack och se din resa steg för steg, inklusive detaljer om dina batteriladdningsstopp. Välj din nästa destination och skicka den till ditt DS IRIS SYSTEM infotainmentsystem med hjälp av Send2Nav-funktionen i din MyDS-app. 

DS IRIS SYSTEM & CHATGPT

Din följeslagare på resan

DS IRIS SYSTEM är redan mycket intuitivt och responsivt och innehåller nu SoundHounds artificiella intelligens som drivs av ChatGPT API(i) Den nya funktionen för DS Automobiles använder kraften i generativ artificiell intelligens med SoundHounds Chat AI-plattform, som integrerar flera kunskapsdomäner, i kombination med de mest avancerade språkmodellerna som ChatGPT API för att ge snabbare och mer omfattande svar än det tidigare DS IRIS SYSTEM taligenkänningssystemet. ChatGPT är integrerat i DS IRIS SYSTEM med hjälp av SoundHounds ljud- och taligenkänningssystem. Som en språkmodell för artificiell intelligens utvecklas den för att generera människoliknande svar baserat på djupinlärning, men eftersom det är en ny teknik under utveckling kanske dess svar eller information inte är helt exakt, korrekt eller objektiv. Precis som med alla andra virtuella assistenter rekommenderar vi att du inte enbart förlitar dig på den information som tillhandahålls och att du undviker att dela privat information. Läs de allmänna villkoren  .

 

Din DS är nu förstärkt med en innovativ funktion som låter dig utforska en helt ny relation med ditt fordon, vilket ger dig en reskamrat som kommer att göra dina resor ännu säkrare och roligare.

Från och med den 15 mars kommer alla nya sålda DS över hela modellprogrammet, som är utrustade med DS IRIS SYSTEM, att erbjuda ChatGPT för föraren. Alla modeller sålda före den 15 mars och som är kompatibla kan via Connected Services få en uppdatering av bilens mjukvara. Mer information om detta kommer längre fram.
Videor om användning
Dra nytta av Chat GPT:s kunskap(i) ChatGPT (version 3.5) är inte realtidsansluten till en internetuppkoppling och kan förse dig med innehåll fram till september 2021.   och be den hjälpa dig att fylla dina resor med information och anekdoter. Historia, geografi, litteratur, gastronomi... säg hej till din nya reskamrat DS IRIS!
Ta reda på hur du aktiverar och använder den nya tjänsten i våra handledningar.

Ett nytt mer intuitivt system

Kartuppdatering

Låt dig vägledas av vårt system av ruttplanerare online som erbjuder trafiknyheter i realtid, kartuppdateringar och live-uppdateringar av dina resor. Med vår algoritm kör du till din destination tryggt och säkert.

Personlig navigation

Vårt intelligenta och uppkopplade navigationssystem memorerar dina resevanor och föreslår destinationer baserat på din rutthistorik. I stället för att ange destinationer manuellt flera gånger föreslår navigationssystemet relevanta destinationer från resans start. Det informerar dig om ankomsttid och trafikförhållanden på den rutt du vanligtvis kör till din destination.

Personlig röstassistent

Vår röstassistent(i) Tillgängligt i nya DS 3, DS 4 och DS 7.   reagerar på din röst och utför de flesta av dina förfrågningar. Med en mening kan funktioner såsom navigation, telefonen och till och med luftkonditionering styras. Vår senaste version som är fullständigt integrerad med DS IRIS SYSTEM, har designats för att kommunicera ännu mer naturligt med din bil.
Roulez sereinement en ville

Grâce à la fonction Geofencing, soyez informé en temps réel que votre véhicule va "entrer dans une zone à faible émission" (ZFE), via la cartographie de votre navigation.

 

Ainsi, si vous avez un véhicule thermique, vous serez à même de dévier de la zone limitée et si vous avez un véhicule hybride, passez dans la zone en mode 100% électrique.

SKRÄDDARSYDDA TJÄNSTER

MyDS-appen

Med ett klick har du åtkomst till alla tjänster som förhöjer din upplevelse före, under och efter varje resa.

Digital servicebok

Hitta enkelt all information om underhållet av din DS tack vare den digitala serviceboken.