Hoppa till innehåll
Plug-in hybrid teknologi

PLUG-IN HYBRIDER FRÅN DS

Kombinationen av bensin och el i våra E-TENSE laddbara hybridmotorer ger kraft och flexibilitet. El är synonymt med låga utsläpp eller inga utsläpp alls och gör att bilen startar tyst och mjukt. Motorn i plug-in hybriden finns i DS 4, nya DS 7 och DS 9.
Modern hybridteknik
Med DS Automobiles plug-in hybrider kan du känna en total frihet. Motorn från vår E-TENSE plug-in hybrid finns i de innovativa modellerna DS 4, DS 7 och sedanutförandet av DS 9.
DS 4
ELEGANS IN I MINSTA DETALJ
DS 4
ELEGANS IN I MINSTA DETALJ
PLUG-IN HYBRID
DS 7
ELEGANT OCH DYNAMISK
DS 7
ELEGANT OCH DYNAMISK
PLUG-IN HYBRID
DS 9
SOFISTIKERAD FRANSK "SAVOIR-FAIRE"
DS 9
SOFISTIKERAD FRANSK "SAVOIR-FAIRE"
PLUG-IN HYBRID

FÖRDELARNA MED EN PLUG-IN HYBRID

Tyst och bekväm körning

Med våra plug-in hybrider kan du njuta av en tyst och fullständigt flexibel körupplevelse. När du kör i elläget tänds en blå LED-lampa i vindrutan för att visa att detta är aktiverat.

E-TENSE-tjänster

Få tillgång till tjänster från DS Automobiles i din smartphone eller bil, som underlättar din vardag. Hitta laddstationer, planera din laddning eller installera en laddstation hemma.

Utsläpp

Med plug-in hybriddrivlinan förenar E-TENSE låga utsläpp med minskad bränsleförbrukning: från 30 g CO₂/km och 1,4 l/100 km (beroende på modell). Detta innebär att du även kan köra i begränsade stadszoner. 

EFFEKT & FLEXIBILITET

Körlägen

DS plug-in hybrider har fyra körlägen:

 

Med HYBRID-läge kombinerar plug-in hybriden elkraft med förbränningsmotorn. Lika användbart inne i staden som på motorvägen och ger optimal användning av elektrisk energi.

 

100 % ELEKTRISKT läge, valt som standard och är perfekt för stadsresor. Du kan köra upp till 65 km på 100 % eldrift. Upplev en ny känsla med fullständig tystnad inuti bilen och med anmärkningsvärd lyhördhet.

 

Aktivera SPORT-läget för att släppa lös potentialen i din DS. Förbränningsmotorn levererar all sin kraft med hjälp av de två elmotorerna. Accelerera och upprepa: för maximal körglädje.

 

Läget 4WD 4X4, som finns på bilar med fyrhjulsdrift, förbättrar körningen på vägen eller genom svår terräng. Motorns kraft är jämnt fördelad över alla fyra hjul, vilket förbättrar greppet oavsett om vägen är slingrande, fuktig, lerig eller snöig.

Regenerativ bromsning

Inspirerad av och testad i formel E omvandlar regenerativ bromsning den energi som bildas när du minskar farten till elektricitet, vilket utökar räckvidden på dina batterier. Ett enkelt tryck på växelspaken aktiverar denna funktion som låter dig öka bilens räckvidd med upp till 20 %.

E-Save Function

E-SAVE-funktionen sparar elektrisk energi i batterierna för framtida användning. Det här läget är särskilt användbart när du förväntar dig en begränsad trafikzon som endast är reserverad för fordon med 0 utsläpp. Kartan som är tillgänglig via pekskärmen på din DS plug-in hybrid visar dig i realtid gränsen för var du kan köra i elektriskt läge samt laddningspunkter.

Découvrez vos avantages

 

 

ECO ADVISOR WIDGET NOT AVAILABLE

Calculez vos économies

 

 

SAVINGS CALCULATOR WIDGET NOT AVAILABLE

Beräkna räckvidd

Justera parametrarna nedan för att se uppskattad räckvidd baserat på önskat förhållande.

Laddning

Det är alltid rätt att ladda

Batteriet i din plug-in hybrid kan laddas på flera olika sätt. Beroende på vilket laddsätt du väljer blir laddtiden kortare eller längre.

 

Du kan välja att ladda där du brukar parkera bilen. Till exempel hemma nattetid eller under dagtid på jobbet. Vi längre turer kan du stanna till vid en snabbladdningsstation. Då laddas batteriet till 80 % av räckvidden på bara 30 minuter.

MyDS App

Information om räckvidd

Med MyDS-appen kan du se den aktuella räckvidden för din plug-in hybrid. När din bil laddas kan du se hur snabbt den laddas och återstående laddningstid.

Laddning på distans

Med kontroll över fjärrladdning kan du använda MyDS-appen för att börja ladda eller initiera en programmerad laddning. En programmerad laddning är särskilt användbar för att organisera laddningar när energihastigheterna är som mest fördelaktiga.

Värmning eller kylning på distans

Om du konfigurerar förarhyttens förinställda termiska funktion kan du programmera uppvärmning eller kylning. Den här funktionen är mycket viktig för att bevara batteriets räckvidd om bilen laddas.