Hoppa till innehåll
Halvkombi

DS HALVKOMBI- & SEDANMODELLER FRÅN DS

Förstklassig komfort och premiumkvalitet
Elegant design, sofistikerad silhuett: DS 9 och DS 4 erbjuder enastående komfort.
DS 4
Utforska vår kompakta halvkombi DS 4 – en elegant modell, med en aerodynamisk profil. Upplev en hög prestanda som levererar lika väl ute på motorvägen som i stan. DS 4 erbjuds som bensinversion med 130 hk och som plug-in hybrid med 225 hk. Upplev premiumdesign och välj själv din interiör- och exteriörfinish, som kan skräddarsys efter dina specifika behov. Andra fördelar med DS 4 är alla tekniska innovationer, som är synonyma med körkomfort och säkerhet.
DS 9
Utforska DS 9, vår modell som kombinerar elegans med förstklassig komfort och som har en längd på 4,9 meter. På insidan består DS 9 av sofistikerade material och innovativ utrustning för att höja kupékomforten – som våra uppvärmda eller kylda säten, med massagefunktion. Njut av tekniken och ljudsystemet FOCAL Electra®, för en enastående upplevelse. 
Läs mer om våra halvkombis
Se vår FAQ
Vad är en halvkombi?
En halvkombi är en låg, mellanstor bil som är mellan 4 och 5 meter lång och har 5 dörrar och minst 4 säten. Halvkombin är mångsidig och anpassad för långa resor men passar även till familjeutflykter, tack vare den rymliga kupén.
Varför ska man köpa en halvkombi?

Vår halvkombi är premiumbilen framför andra och är vanligtvis utrustad med den senaste teknologin. Upplev säkra och avkopplande resor för både förare och passagerare. När det gäller företagsanvändning av olika biltyper är halvkombin ofta den typ som föredras extra mycket av privata hyrbilsfirmor.

 

Exempelvis har DS 9 säten som är uppvärmda och kylda, med massagefunktion. Lyxiga interiörmaterial bidrar till att ytterligare förstärka DS 9:s elegans.

Två, eller trebox halvkombi: vad är skillnaden? 

En halvkombi kan ha två olika karossutföranden och dessa delas in i två typer: tvåbox eller trebox.

 

Trebox-halvkombi

Denna halvkombikategori kan delas in i 3 delar: ett motorutrymme där motorhuven finns, passagerarutrymmet och bagageutrymmet. Denna typ av halvkombi har ingen baklucka.

 

Tvåbox-halvkombi

Till skillnad från tresektionsmodellen består en så kallade tvåbox-halvkombi av två delar: motorutrymmet och kupén med ett inbyggt bagageutrymme. Denna modell har en baklucka med integrerad bakruta och bagageluckeöppning. Detta är den vanligaste halvkombitypen.

Vilka olika halvkombimodeller finns?

Touring Hatchback

Dess goda väghållning bidrar till en bekväm körning och gör bilen till det självklara valet vid långa resor. Touring Hatchback är vanligtvis nära 5 meter lång har en rymlig och välkomnande kupé. Tack vare bilens längd erbjuds även en generös bagagevolym.

 

Kompakt halvkombi

Sett till sin storlek placerar sig den kompakta halvkombin mellan supermini-modellen och den mer klassiska sedanmodellen. Till skillnad från trebox halvkombimodeller har den kompakta tvåbox-modellen en stor vertikal baklucka baktill. Mångsidigheten hos den kompakta halvkombimodellen gör den lämplig för såväl körning inne i stan som på motorvägen.

Vilken drivlina ska du välja när du köper en ny halvkombi?

Om du väljer att köra en ny halvkombi kan du själv välja drivlina: förbränningsmotor, eller elmotor. Bensin- och dieselbilar har fördelen av en längre räckvidd, å andra sidan levererar elbilar en utsläppsfri körning och har en låg skatt samt låga drifts- och servicekostnader.

 

Hos DS Automobiles hittar du både halvkombimodeller som drivs av bensinmotor och som drivs av hybriddrivlina. Våra hybrider förenar en effektiv förbränningsmotor med elmotorer, en kombination som bidrar till såväl bränsleeffektivitet som lång räckvidd. 

 

Välj själv motoreffekt efter dina egna önskemål: 130 till 360 hk.