Hoppa till innehåll
Hållbarhet

HÅLLBARHET

Vårt åtagande till hållbar mobilitet

Vår strategi för hållbar utveckling av rörlighet syftar till att minska utsläppen av växthusgaser, skydda naturresurser och utveckla ett nytt miljövänligt beteende kring transporter.
 
VERKLIGA VÄRDEN
Bränsleförbrukning av DS-bilar

PSA-gruppen och två icke-statliga organisationer, Transport & Miljö (T&E) och France Nature Environnement (FNE), har ratificerat hur den verkliga bränsleförbrukningen för DS-bilar mäts.
Groupe PSA förbinder sig sina kunder genom att publicera den verkliga bränsleförbrukningen för alla DS Brand-modeller.

 

Dessa resultat härstammar från ett testprotokoll som beskrivs av den icke-statliga organisationen Transport & Miljö (1) och federationen Frankrike Nature Environnement (2), kontrollerad av Bureau Veritas (3). Detta pålitliga och repeterbara protokoll gör det möjligt för DS-kunder att mäta sin verkliga bränsleförbrukning.

 

Inspirerat av det europeiska projektet Real Driving Emission (RDE) mäter protokollet bränsleförbrukningen med hjälp av bärbar utrustning monterad på bilen (PEMS). Bureau Veritas, ett internationellt erkänt oberoende organ, garanterar protokollet, hur det genomförs under godkända förhållanden och intygar resultatens noggrannhet och robusthet.

 

Testerna har genomförts på huvudvägar som är öppna för trafik (25 km i stadsdel, 39 km extra stadsdel och 31 km på motorväg) och i verkliga körförhållanden (med luftkonditionering, tyngd med bagage och passagerare, på stigningar etc.).

HÅLLBARHET
Ett hållbart tänk från början
För att besvara de ekologiska utmaningarna, har vi åtagit oss att begränsa vår miljöpåverkan under hela vår produktionsprocess. Hos DS fokuserar vi på att använda återvunna produkter när vi kan. Vårt specialiserade återvinningsteam gör allt för att garantera att material är av bästa möjliga kvalitet samt har termisk och mekanisk hållbarhet för optimal prestanda.
 
Integrerat produktansvar
Utveckling
  • Livscykelbedömningar
  • Hållbart orienterade materialval
Produktion
  • Använda återvunnet material
Användning
  • Avfallshantering av återförsäljare
  • Reservdelar
Återanvändning
  • Återanvändning av fordon
  • Sanering och förhandsbehandling
  • EU:s ELV-direktiv
Upptäck mer
Återvinning
Sedan start har DS Automobiles använt återvunnet material och användningen ökar kontinuerligt.
Förbrukning baserad på användning
Mät medelförbrukningen för ditt fordon.