Teknologi för människan

Teknologi för människan

Dagens DS har så många olika lösningar som gör den till ett högteknologiskt väsen. Några exempel på lösningar är teknologisk intelligens för körassistans, ergonomiskt effektiva och intuitiva kontroller, uppkopplingsmöjligheter i linje med dagens digitala värld samt högpresterande motorer.
DS-modellerna bevisar varumärkets innovativa och geniala personlighet och möter kundernas förväntningar när det kommer till utförande, säkerhet och välbefinnande.

DS LED Vision

Odyssee_Innovaton_DS-LED-Vision

Ljussignaturen som alla DS-modeller har är en DS LED Vision-teknologi som kombinerar LED- och Xenon-teknik med nya blinkerljus. Tack vare ljuskvaliteten på halv- och helljus blir strålkastarnas ljus bättre och även mer behagligt. Trots att de konsumerar mindre energi lyser strålkastarna upp vägen på ett tydligare sätt som ger bättre komfort.

Genom att kombinera dessa två teknologier har vi kunnat reducera energikonsumtionen från halv- och helljusstrålkastarna med 50 respektive 67 %. LED-lamporna håller 20 gånger längre än de halogena glödlamporna och har en medellivslängd på 20 000 timmar.

Denna teknik ger en enastående komfort vid ratten och ger en säkrare in- och utkörning i kurvor.

Stop & Start

Odyssey_Innovation_Stop-and-Start

Bilen blir tystare med den nya Stop & Start-tekniken och dessutom sänks bränslekonsumtionen och CO2-utsläppet.

Med denna teknik stängs motorn av i samband med att den stannar, t.ex. vid rött ljus eller bilköer, och sätts sedan igång när föraren lättar på bromsen.

 

Active City Brake

active_city_brake 1200x

Active City Brake lanserades med DS 3 och DS 3 Cabrio och möjliggör en säkrare körning i och med att den undviker krockar vid låg hastighet.

Högst uppe på vindrutan sitter en laserradar som reagerar på både rörliga och fasta fordon som dyker upp inom ett kortare avstånd på körfältet. Sensorn är aktiverad upp till en hastighet på 30km/h och meddelar omedelbart till bromsfunktionen att sänka farten om den känner av eventuell kollisionsrisk – utan att föraren behöver göra något alls. Det automatiska bromssystemet kan göra så att bilen står helt stilla. I detta fall står bilen still i 1,5 sekunder för att låta föraren hinna trycka på bromspedalen.

Innan den automatiska bromsningen behövs, fylls bromsarna av hydraulik, vilket möjliggör en mjuk inbromsning och gör så systemet reagerar snabbare när det väl krävs en inbromsning. Därmed sparas några hundra millisekunder.

 

Head-Up Display

DS 5 erbjuder en Head-Up display i färg som befinner sig i förarens synfält och visar den nödvändigaste information du behöver, vilket ger en bekväm och kontrollerad körupplevelse. Informationen som visas är bilens hastighet, inställningarna för Cruise Control och hastighetsbegränsning samt navigeringsanvisningar.

 

Avåkningsvarnare

Odyssey_Innovation_Afil

Den andra generationens avåkningsvarnare är av känsligare karaktär. I backspegeln finns det en inbyggd miniatyrkamera som sänder signaler till förarsätet att vibrera om bilen korsar vägbanans linje. Denna teknologi hjälper föraren att få reda på om den är för sömning för att köra.

 

Nyckelfritt lås & startsystem

Odyssey_Innovation_ADML

Det nyckelfria lås- & startsystemet känner av när föraren närmar sig bilen som då låses upp endast vid beröring av dörrhandtaget. Motorn startas med hjälp av en enkel knapptryckning. Enkelhet och praktiska lösningar som lyser upp din vardag.

 

Intelligent Antispinn-system

ODyssey_Innovation_ControleTraction

Det intelligenta antispinnsystemet gör det lättare att starta bilen på halt underlag, oavsett väg eller motor, genom att däckgreppet har förbättrats samtidigt som hjulspinnet har reducerats. Det ger säkrare körning och bättre kontroll på vägen.

 

Döda vinkeln-varnare

Odysey_Innovation_SAM

Denna toppmoderna teknik ger en förbättrad sikt. För att varna föraren om att en bil eller motorcykel befinner sig i döda vinkeln tänds en liten lampa i sidobackspegeln.