Wild Rubis

Wild Rubis

Fransk lyx

wild-rubis-concept-car-silhouette

Silhuetten som konceptbilen Wild Rubis har är rebellisk och vild samtidigt som den är förfinad och sofistikerad. Bilens kraftfullhet går i linje med sina lockande detaljer och stilfulla profil som för tankarna till ett fullblod med sin unika sidokrom. Takräckena ger ett intryck av en hög bil men samtidigt hintar de om sin drivkraft för att sedan smälta in i karossens linjer och bakvinge.

 

Hypnotisk blick

wild-rubis-concept-car-light

Framsidan av Wild Rubis utmärks av den tredimensionella kylargrillen som är dekorerad med ett vackert belyst DS-emblem. Kylargrillen flyter sedan över till de unika LED-strålkastarna med tre mobila belysningsmoduler som är omgärdade av dimljus undertill och en stämgaffel-formad belysning på sidan. Det är en äkta juvel som ger Wild Rubis en djärv, unik och hypnotisk blick.

En unik signatur

wild-rubis-concept-car-rear

Den nya ljussammansättningen är till synes en del av bilens uppåtgående baklucka. Bakljusens glas är inpackade i krom vilket förfinar ljussignaturen och påminner om en juvel. Bilens perfektion betonas av den subtila belysningen av DS-märket och ger ett djupt intryck. Bakluckans nedre del är omgärdad av krom och avslutas med dubbla avgasrör.

Essensen i DS-linjen

wild-rubis-concept-car-ds

Wild Rubis är en värdig arvinge till DS 1955 då den förkroppsligar DS alla finesser med stil och varje detalj är behandlad med största omsorg. Wild Rubis har tagit tillvara på alla utmärkande drag från DS-linjen. De mest särpräglade är sidokromen, metalldetaljerna, belysningen på både fram- och baksidan samt användandet av äkta material, såsom Guilloché-mönstret på navkapslarna.

Hybrid plug-in-teknologi

wild-rubis-concept-car

Konceptbilen Wild Rubis följer DS miljöstrategi med sin hybrida plugin-teknologi. Drivlinan består av en 225 hk/1,6 liters THP bensin- och förbränningsmotor. Motorn kan även kombineras med en 70 hk elmotor som befinner sig på bilens baksida och drivs av litiumjon-batterier som går att ladda med ett inhemskt eluttag.