Metropolis

Metropolis

Design

Sensuella kurvor och starka linjer

metropolis_concept-car

Metropolis är en bil som har imponerande drag med en sedan-stil som är central i Kina. Det är ett resultat av en vision av kreativ och sofistikerad lyx med en spektakulär och muskulös silhuett. Karossen har subtila linjer vars intensitet förändras med ljuset och avslöjar generösa kurvor och eleganta detaljer.

Metropolis är en blandning av släta ytor, strama linjer, sensuella kurvor och starka funktioner såsom framvingen som ger stark karaktär till de kraftfulla men smidiga karosslinjerna.

Framsidan på bilen antyder om en dold kraft bakom de vackra detaljerna på fronten och strålkastarna. Bakdelen är bred och utstrålar stabilitet med kompakta linjer och bumerang-formade backljus som adderar en autentisk känsla och pricken över i:et för Metropolis.

Interiör

Kreativ lyx och massor av uttryck

metropolis_concept-car-front

Metropolis inredning är inspirerad av vad som anses vara kulturellt och sofistikerat i Kina med design från traditionella kinesiska instrument. Designen skapar en välkomnande effekt, gjord i flera lager, i en lyxig miljö med betoning på kreativa uttryck.

 

Teknologi

Teknik i framkant

metropolis_concept-car-rear

Konceptbilen Metropolis har en drivlina som är gjord på en plugin-hybridteknik som anpassar sig efter situationen. Vid start används endast eldrift, likaså vid stadskörning, låg hastighet och under inbromsning. Allt bygger på en elektrisk motor som kan öka sin kraft upp till 55 hk (40kW) och kan upprätthålla sin kraft upp till 95 hk (70 kW).

Bensinmotorn, en 2,0 l V6 (272 hk), går på full effekt då förbränningsläget används på landsvägar eller motorvägar.

Dessa två funktioner kan även användas samtidigt under acceleration för att få extra kraft (Overboost-funktionen) och levererar upp till 460 hk fyrhjulsdriftsläge när det behövs bättre grepp.

Metropolis är utrustad med hydraktiv fjädring, för att dra full nytta av sin dynamiska kapacitet, vilket ger en utmärkt körkomfort och dessutom sänker CO2-utsläppen eftersom bilen håller sig i ett konstant läge.

 

Miljö

Ansvar och körglädje

metropolis_concept-car-savoir-faire

Metropolis kombinerar körprestanda med respekt för miljön. CO2-utsläppen har minimerats till bara 70 g/km (vid en bränsleanvändning på 2,6 l/100 km), vilket är 5 gånger mindre än en traditionell drivlina med liknande kapacitet (V8 motor med en kraft på 4,0 l).

Detta utmärkta miljöutförande kan hänföras till:
– En optimerad bensinmotor.
– En 7-växlad, dubbelkopplad, elektronisk växellåda.
– En hybrid drivlina.
– En hydraktiv fjädring, vilket förbättrar aerodynamiken.