High Rider

High Rider

Design

Dynamisk, kompakt och exklusiv

Concept-Car_High-Rider-fron-view

Konceptbilen DS High Rider är den framtida DS 4 som visades på motormässan i Paris 2010 och på motormässan i Genève samma år. DS High Riders vitalitet är tagen ur sin kompakta och maskulina profil, till skillnad från andra fyrsittscoupé-bilar som tenderar att vara långa och låga.

DS High Riders silhuett och höjd framhäver de massiva dimensionerna tillsammans med energisk livskraft. Det är en fin och vacker bil samtidigt som den är exklusiv och elegant med en skepnad som visar en modern och lyxig touch.

Den sensuella färgen Golden Gloss valdes för den allra första visningen av DS High Rider och är i perfekt harmoni med den rökiga kromen som omger sidofönstren och accentuerar originalformen genom att bokstavligen lysa upp dem. Tack vare formerna som omger strålkastarna och sidoljusen blir ljuset även som en dekor på bilens fram- och bakparti.

Interiör

Skräddarsydd inredning

Concept-Car_High-Rider-Interieur

Precis som utsidans styling utstrålar också DS High Riders cockpit kraft, energi och förfining. Ergonomin över kontrollerna, materialens och sömmarnas kvalitet samt den allmänna atmosfären skapar en prestigefull känsla och en kvalitetsnivå som ökar passagerarnas välbefinnande.

Instrumentpanelen, sätena och dörrpanelen är klädda av Anilin fullnarvskinn som framkallar en känsla av lyxigt läderhantverk och motorsport. DS High Riders interiör speglar utsidan med personlig exklusiv styling, livlighet och förfining. Ett helt nytt koncept. Allting är designat för att framkalla välbefinnande, vilket ger föraren en skräddarsydd känsla vid ratten.

 

Teknologi

Fullhybrid: Nöjet av en dynamisk prestanda

Concept-Car_High-Rider

DS High Riders förmåga och smidighet övervinner alla hinder, vilket är ett resultat av en noga utvald motor – en hybriddieselmotor som kombinerar:

– En HDi dieselförbränningsmotor med PDF.
– En elmotor som är monterad i bilens baksida.

Denna dynamiska och behagliga prestanda skyddar även miljön. Hybriddieselmotorn kombinerar den senaste generationens bränsleeffektivitet i en dieselmotor med ett ZEV-elektriskt läge (ZEV = Zero Emission Vehicle). Motorn optimerar antingen ena funktionen eller kombinerar de bästa av båda. Om föraren accelererar kraftigt hjälper elmotorn till för att förbättra vridningen i HDi-dieselmotorn. Det finns dessutom en drivfunktion i bakhjulen. Föraren har full kontroll under dessa förhållanden då samtliga hjul är drivande och DS High Riders dynamiska egenskaper når nya höjder.