DS ELBILAR

DS ELBILAR
DS ELBILAR

Nya DS 3 – 100 % ELEKTRISK PREMIUM

ELBIL UTAN KOMPROMISSER

Nya DS 3 erbjuder en helelektriska körglädje och komfort. Tack vare E-TENSE-motorns teknik kan du njuta av en räckvidd på upp till 400 km, samtidigt som du njuter av prestanda och elegans.

Räckvidd

Allt om räckvidden på din elbil

En ny värld öppnas för dig

Många saker kan påverka din elbils räckvidd, bland annat väderförhållanden och din körstil. Läs mer om de faktorer som påverkar effektiviteten hos batteriet på en elbil.

Hastighet

Hastigheten är den faktor som har störst inverkan på räckvidden för din elbil. Jämn körning i 130 km/h eller mer halverar räckvidden.

Körstil

I en elbil upprätthålls räckvidden om du kör med jämn hastighet. Prioritera ekokörning bland de tre körlägena som du kan nå via körlägesväljaren.

Förarhyttens temperatur

Att värma upp bilen i början av en resa kräver mycket av batterierna i en elbil och minskar därmed räckvidden. Vi rekommenderar att förvärma eller förkyla förarhytten med din MyDS-app medan din DS 3 E-TENSE fortfarande laddas.

Ladda batterierna

Vår teknik ger dig räckvidd

Fjärrstyrd uppvärmning

Fjärrstyrd uppvärmning

När komfort går hand i hand med räckvidd

Genom att förvrärma din nya DS 3 medan den laddas kan du utnyttja hela batteriets räckvidd. Den här funktionen kan programmeras på pekskärmen i bilen eller fjärrstyras via appen MyDS.  Det innebär att bilen har en perfekt behaglig temperatur när du ska köra den och ett batteri som är laddat och uppvärmt så att det kan användas så effektivt som möjligt.

Fjärrstyrd uppvärmning
Körlägen

Körlägen

Välj läget som passar dig bäst

Med Nya DS 3 E-Tense finns tre körlägen tillgängliga som drar mer eller mindre energi från batteriet.

Ekoläge låter dig spara på din elbils räckvidd. Vissa funktioner som förarhyttens temperatur och cirkulationsluft ändras något för att minska energianvändningen.
Sportläget ökar förarens njutning. När du använder detta läge levererar DS 3 E-Tense maximal effekt och vridmoment för en spännande upplevelse.
Normalt läge styr bilens olika parametrar för att säkerställa maximal komfort på varje resa.

Regenerativ bromsning

Regenerativ bromsning

Din bil laddas när du kör

Tack vare vårt deltagande i Formel E har vi utvecklat flera innovationer så som regenerativ bromsning. Precis som en motorbroms kan du förvandla kinetisk energi till elektricitet när du bromsar och därmed ladda elbilens batteri. Genom energiåtervinning under bromsning kan du öka räckvidden på din DS 3 E-Tense med upp till 20 % runt om i staden. Denna funktion kan aktiveras med ett enkelt tryck på växelspaken.

Regenerativ bromsning

Laddning

Det är alltid rätt tid att ladda

Batteriet i elbilen kan laddas på flera olika sätt. Laddtid kan skilja sig åt beroende på hur det laddas.

Du kan välja att ladda där parkerar bilen, t.ex. nattetid hemma eller dagtid på jobbet. Under längre turer kan du stanna till vid ett snabbladdningsställe. Batteriet laddas till 80 % på 30 minuter.

Kontroll

En app som kontrollerar allt

Hantera din elbil från appen MyDS.

Information om räckvidd

Information om räckvidd

Med MyDS-appen kan du se den aktuella räckvidden för din elbil. När din bil laddas kan du se hur snabbt den laddas och återstående laddningstid.

Ladda på distans

Ladda på distans

Med kontroll över fjärrladdning kan du använda MyDS-appen för att börja ladda eller initiera en programmerad laddning. En programmerad laddning är särskilt användbar för att organisera laddningar när energihastigheterna är som mest fördelaktiga.

Ladda på distans
Värmning eller kylning på distans

Värmning eller kylning på distans

Om du konfigurerar förarhyttens förinställda termiska funktion kan du programmera uppvärmning eller kylning. Den här funktionen är mycket viktig för att bevara batteriets räckvidd om bilen laddas.

Trygghet

Fördelarna med en elbil

En renare och effektivare bil

Nya DS 3 E-TENSE erbjuder en kombinationen av stil och komfort med unika köregenskaper. Gör dig redo att prova något nytt, med omedelbart tillgängligt vridmoment och imponerande effektivitet.

Kör i staden när du vill

Med nya DS 3 E-TENSE drabbas du inte av trafikbegränsningar som kan finnas i vissa städer. En ljusblå lysdiod högst upp på vindrutan visar att du kör på 100 % el, vilket ger dig åtkomst till vissa begränsade vägar och platser.

Enklare underhåll

En elbil med en elmotor kräver inte lika mycket underhåll som en förbränningsmotor. Dessutom är el en av de mest effektiva formerna av energi vilket gör att vissa delar håller betydligt längre. Bromsskivor slits inte lika fort tack vare energiåtervinningen vid bromsning.

Laddningstid

Beräkna räckvidd

Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med WLTP-homologationen (förordning EU 2017/948). Från och med den 1 september 2018 är nya fordon typgodkända med hjälp av World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), som är en nytt, mer realistiskt testförfarande för mätning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter helt den nya europeiska drivcykeln (NEDC), vilket var testproceduren som tidigare använts. På grund av mer realistiska testförhållanden, uppmätt bränsleförbrukningen och CO2-utsläpp under WLTP är i många fall högre jämfört med de som uppmätts under NEDC. Uppgifterna om bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på specifik utrustning, alternativ och format på däck. Kontakta din återförsäljare för mer information.