September 24, 2016

DS sponsrar utställningen “Une brève histoire de l’avenir” på Louvren

DS sponsrar utställningen “Une brève histoire de l’avenir” på Louvren

Precis som denna utställning utforskar DS framtiden genom att ta inspiration från sitt förflutna - ett enastående arv.

Utställningen “Une brève histoire de l’avenir” är ett stort event i Louvrens höstkalendarium och är inspirerad av boken med samma titel, skriven av Jacques Attali*. Den reflekterar över de största händelserna som ägt rum under mänsklighetens historia och lägger detta till grund för hur världen skulle kunna se ut år 2050.

Genom sitt samarbete med Louvren i Paris sponsrar DS “Une brève histoire de l’avenir”, som är öppen för allmänheten fram till den 4 januari 2016.

Louvren är värd för några av världens största konstsamlingar och har spelat en stor roll för den kulturella scenen i Frankrike i över 200 år och har ett enastående, världsomspännande rykte för sin excellens och för att konsekvent erbjuda publiken fantastiska utställningar. Den senaste utställningen, som är i verklig avant garde-anda, bjuder “Une brève histoire de l’avenir” in till en “resa i nutiden som undersöker det förflutna för att se framtidens utsikter”.

Med sina tvåhundra utställningstillfällen genomsyrar hela utställningen av en dialog mellan viktiga moment från det förflutna och dess samtida konstnärliga skapande, vilket resulterar i en framställning av de viktigaste faserna som samhället och människorna har genomlevt – ett kronologiskt perspektiv till hur det är idag.

“Vi är mycket glada över att samarbeta Louvren med denna utställning, som blandar arv med avant-garde samt klassisk med modern kultur. Liksom DS öppnar Louvren upp för ständig förnyelse samt söker överraskningar och glädje med siktet inställt på morgondagen”, konstaterar DS-chefen Yves Bonnefont.

Precis som denna utställning utforskar DS framtiden genom att ta inspiration från det förflutna, vilket för DS är ett fantastiskt arv. Två viktiga årtal ligger till grund för den avant-gardeiska stilen: 1955 och 2015

DS födelseår är 1955 och revolutionerade dåtidens bilmarknad. DS har en viktig plats i många fransmäns berättelser och var framstående inom fransk ingenjörskonst för hela världen. 60 år gammal njuter DS av sin oövervinnerliga status som legend inom bildesign.

Historien fortsätter med lanseringen av det franska bilmärket DS, som utvecklas genom att ta tillvara på sitt arv från det ursprungliga DS. Innovation, kvalitet och avant-garde är nyckelorden och värdena som ligger till grund för DS framtid.

* Une brève histoire de l’Avenir, Jacques Attali, Arcade Publishing, 11 mars 2009