July 6, 2015

Virgin Racing och DS utropar nytt partnerskap inom Formula E

Virgin Racing och DS utropar nytt partnerskap inom Formula E

Virgin Racing Formula E Team och varumärket DS har utropat ett nytt partnerskap inom ramen för DS Virgin Racing Team inför Formula E-säsongen 2015/16, det nya mästerskapet för elbilar.

Det nya samarbetet kommer innebära att varumärket DS bistår med sin motorsportavdelnings tekniska expertis inom forskning och utveckling av tävlingsbilen tillsammans med motsvarande kunskaper inom designstrategi från Virgin Racing Engineering. Målet är att sammanföra den infrastruktur, racing-erfarenhet samt design- och integrationsexpertis som krävs för att tävla på allra högsta nivå och att vinna mästerskap.

INSIDE-DS_Virgin_Racing-formule-eChefen för Virgin Racing Team, Alex Tai, kommenterade partnerskapet. ”Vårt samarbete med DS är inte bara ett samarbete mellan två fantastiska varumärken men också ett unik chans för oss att visa vår intention att vinna FIA Formula E-mästerskap. Dessutom understryker det våra ambitioner att ligga i absolut framkant vad gäller banbrytande teknologi inom Formula E för att hjälpa den tekniska utvecklingen av personbilar.”

Grundaren av Virgin Group, Richard Branson, tillade ”Jag är så glad att Virgin Racing har hittat en partner av den kalibern som DS har. Under säsong 1 har Formula E levererat sin vision om att skapa en spännande, supporter-vänlig tävlingsform och underhållning där nästan vilket team som helst kan vinna. Jag fram emot att bygga vidare på detta under säsong 2 och att med vår nya partner DS vinna flertalet tävlingar. Jag är lycklig över att Virgin Racing har en ledarroll inom en annan av Formula E:s visioner, nämligen att attrahera de stora personbilstillverkarna till sporten för att teknologin ska kunna överföras till bilar som allmänheten kan köra. Jag är övertygad om att samarbetet kommer att resultera i framgångar, inte bara på banan men också genom att bli en katalysator för utvecklingen av framtidens elbilar.

INSIDE_DS_Virgin_Racing

Yves Bonnefont, VD för varumärket DS, kommenterade att ”DS engagemang i Formula E tillsammans med vår partner Virgin Racing ligger helt i linje med varumärkets positionering. Vi delar värderingarna i Formula E till fullo: avant-garde-teknologi och närheten till allmänheten. De erfarenheter vi kommer att samla tack vare tävlingarna är nyckelfaktorer för oss i strävan efter förbättring av vår teknologi som i sin tur kommer till direkt nytta för våra kunder.”

Formula E är ett nytt mästerskap inom FIA med bilar som uteslutande drivs på el. Mästerskapet representerar en vision för kommande decennier och tjänar som en plattform för forskning och utveckling inom ramen för elbilar. Detta med syfte att accelerera intresset för elbilar hos allmänheten och främja en hållbar utveckling. Genom att vara ett öppet mästerskap ska det ge alla biltillverkare chansen att visa sina innovationer inom elektrisk energi i en racing-miljö genom att utveckla bilar inom ramar satta av FIA.