DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4

PLUG-IN HYBRID

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid innehåller kraft och flexibilitet, fyrhjulsdrift och 300 hk. I 100 % elektriskt läge kan du köra upp till 58 km* (WLTP-cykel), en tillräcklig räckvidd för den dagliga pendlingen mellan hem och arbete.

Med DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID har DS Automobiles ställt om med en ny plug-in hybrid-kraftenhet. Med en kombinerad effekt på 80 kW, placerad över varje axel, har två elmotorer tillsammans en räckvidd på upp till 58 km (WLTP-cykel). De drivs av senaste generationens batterier vars celler är så kompakta att de kan placeras under de bakre sätena utan att påverka utrymmet i baksätet eller bagageutrymmet.

NJUT AV FULLSTÄNDIG FRIHET MED PLUG-IN HYBRID-TEKNIK

NJUT AV FULLSTÄNDIG FRIHET MED PLUG-IN HYBRID-TEKNIK

Vår nya plug-in hybrid DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID har en elektrisk räckvidd på 58 km (WLTP-cykel), tillräckligt för de flesta vardagliga resor. Denna nya generation av plug-in hybrider skiljer sig från en elhybrid som inte har någon riktig räckvidd (högst 1,3–1,9 mil) i 100% elektriskt läge.

NJUT AV FULLSTÄNDIG FRIHET MED PLUG-IN HYBRID-TEKNIK

TÄNJ PÅ GRÄNSERNA MED VÅR TEKNIK

Byt till energisparläge

BROMSA FÖR ATT LADDA BATTERIERNA

Regenerativ bromsning

Inspirerad av och testad i formel E omvandlar regenerativ bromsning den energi som bildas när du minskar farten till elektricitet, vilket utökar räckvidden på dina batterier. Ett enkelt tryck på växelspaken aktiverar denna funktion som låter dig öka bilens räckvidd med upp till 20 %.

Välj körläget som passar dig bäst

Körlägen

DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID har fyra körlägen:

Med HYBRID-läge kombinerar plug-in hybriden elkraft med förbränningsmotorn. Lika användbart inne i staden som på motorvägen och ger optimal användning av elektrisk energi.

100 % ELEKTRISKT läge, valt som standard och är perfekt för stadsresor. Du kan köra mer än 58 km på 100 % elektricitet. Upplev en ny känsla med fullständig tystnad inuti bilen och med anmärkningsvärd lyhördhet.

Aktivera SPORT-läget för att släppa lös potentialen för din DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID. Förbränningsmotorn levererar all sin kraft med hjälp av de två elmotorerna. Accelerera och upprepa: för maximal körglädje.

Läget 4×4 eller 4WD förbättrar körningen på vägen eller genom svår terräng. Motorns kraft är jämnt fördelad över alla fyra hjulen, vilket förbättrar greppet oavsett om vägen är slingrande, fuktig, lerig eller snöig.

SPARA ELEKTRICITET

E-SAVE function

E-SAVE-funktionen sparar elektrisk energi i batterierna för framtida användning. Det här läget är särskilt användbart när du förväntar dig en begränsad trafikzon som endast är reserverad för “rena” fordon.

Kartan som är tillgänglig via pekskärmen på DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID visar dig i realtid gränsen för var du kan köra i elektriskt läge samt laddningspunkter.

RÄCKVIDD OCH LADDNING

Laddning är avgörande för att dra full nytta av en plug-in hybrid. En fullt laddad DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID har en 100 % elektrisk räckvidd på 58 km (WLTP-cykel). Ta reda på var och hur du laddar din plug-in hybrid.

SKÖTSELFRI LADDNING FÖR DIN PLUG-IN HYBRID

Laddningsanläggningar

EN SNABB LADDPUNKT

Snabbladda hemma

Ladda din DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID snabbt och helt säkert med DS laddbox. Då tar det 1 h och 45 min för en full laddning på en 11 kW-installation.

VÄGEN TILL EN ROFYLLD RESA

Laddar när du är på språng

Med Charge My DS-Pass och DS Road Trip-tjänster som ingår i ditt Free2Move Services-abonnemang har resor aldrig varit enklare.

Charge My DS-Pass låter dig hitta och få tillgång till ett utvalt nätverk av elektriska laddningspunkter som är kompatibla med ditt fordon. Med vårt laddningskort kan du komma åt ett nätverk med mer än 100 000 laddpunkter runt om i Europa.

Med DS Road Trip-tjänster kan du förbereda dina resor och se var det finns laddningspunkter för plug-in hybridbilar. En total restid, med hänsyn till stopp för laddning, kommer också att visas.

Denna tjänst är kompatibel med DS Connect NAV, Waze, Google Maps och Apple Maps.

Tänk dig att varje vägguttag är någonstans att ladda

Laddningskablar

DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID kommer med två laddningskablar. Koppla enkelt in hemma eller ute på vägarna.

Ladda din plug-in hybrids batteri genom ditt hushållsuttag med din 2-lägeskabel. Laddningstiden varierar från 4 timmar i ett uttag med 3,2 kW (installation av en professionell elektriker krävs) till 7 timmar från ett standarduttag på 1,8 kW.

Anslut din plug-in-hybrid till en DS laddbox – en snabbladdningspunkt med 3-lägeskabel. Laddningstiden reduceras då till 1 h och 45 min. Denna kabel är också kompatibel med vissa offentliga laddstationer.

MYDS APP

En app som kontrollerar allt

Information om räckvidd

Med MyDS-appen kan du se den aktuella räckvidden för din plug-in hybrid. När din bil laddas kan du se hur snabbt den laddas och återstående laddningstid.

Fjärrladdning

Med kontroll över fjärrladdning kan du använda MyDS-appen för att börja ladda eller initiera en programmerad laddning. En programmerad laddning är särskilt användbar för att organisera laddningar när energihastigheterna är som mest fördelaktiga.

Fjärrvärme eller kylning

Om du konfigurerar förarhyttens förinställda termiska funktion kan du programmera uppvärmning eller kylning. Den här funktionen är mycket viktig för att bevara batteriets räckvidd om bilen laddas.

UPPTÄCK FÖRDELARNA MED EN PLUG-IN HYBRID

En renare bil med bättre prestanda

Vår plug-in-hybrid hybrid DS 7 Crossback E-Tense 4×4 är effektiv och mångsidig: noll utsläpp i 100 % elektriskt läge och låg bränsleförbrukning på den kombinerade cykeln. Och allt utan att kompromissa med körglädjen.

Staden öppnas upp för dig

Att välja en plug-in hybrid innebär att du kan köra runt i staden även om trafiken är begränsad. DS 7 CROSSBACK E-TENSE PLUG-IN HYBRID har en ljusblå LED-symbol belägen högst upp i vindrutan för att visa att det elektriska läget är aktivt.

(1) Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med WLTP-homologationen (förordning EU 2017/948). Från och med den 1 september 2018 är nya fordon typgodkända med hjälp av World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), som är en nytt, mer realistiskt testförfarande för mätning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter helt den nya europeiska drivcykeln (NEDC), vilket var testproceduren som tidigare använts. På grund av mer realistiska testförhållanden, uppmätt bränsleförbrukningen och CO2-utsläpp under WLTP är i många fall högre jämfört med de som uppmätts under NEDC. Uppgifterna om bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på specifik utrustning, alternativ och format på däck. Kontakta din återförsäljare för mer information.

För mer information, klicka här.