April 24, 2019

Louvrepyramiden – En oändlig källa av inspiration för DS Automobiles

Louvrepyramiden – En oändlig källa av inspiration för DS Automobiles

Djärvhet och kreativitet, avant-garde och excellens, tradition och futurism. Alla dessa termer beskriver passande nog Louvrepyramiden som nyligen firade sin 30 års dag.

Pyramiden är en riktig ikon och symbol för modernitet och innovation kombinerat med tradition. Ingen kan numera föreställa Paris eller Louvren utan pyramiden. Men trots att det var väldigt kontroversiellt under tidigt 80-tal när projektet annonserades har i dag tre decennier senare även pyramidens hårdaste kritiker mjuknat. Louvrepyramiden är känd över hela världen och har blivit ett tidlöst objekt.

För att fira Louvrepyramidens födelsedag sponsrar DS Automobiles evenemanget som ska hylla 30 års dagen. Firandet består av 30 exceptionella evenemang från mars 2019 till februari 2020 och ska inkludera ett deltagande framträdande av konstnären JR, en utomhus fotoutställning, en majestätisk konsert av Paris Orkester den 21 juni och en hip-hop dansshow av koreografen Kader Attoy och Orchestre des Champs-Elysées. Födelsedagsfirandet kommer att kulmineras med utställningar av Leonardo da Vincis verk ”Homage to Pierre Soulages”.

Stödet är ett naturligt steg för DS som sedan starten har stöttat Louvren med dess konstnärliga program och projekt, inkluderat arbetet som gjordes mellan 2014 och 2016 för att ge ny design åt entrén och välkomsthallen till museet. DS och Louvrens museum delar samma filosofi, att kombinera arv med modernitet för att bygga framtiden.

Denna delade vision är baserad på excellens och alkemin mellan know-how och innovation som marknadsför Frankrikes image världen över. Louvren är ett sant emblem för Paris, staden där 1955 DS-bilen gjorde sin debut och 60 år senare DS Automobiles skapades. ”Louvrepyramiden är mer än bara konst. Den representerar en oändlig källa av inspiration för DS vars mål är att  förkroppsliga fransk lyx och savoir-faire i bilbranschen världen över. Pyramidens form, lätthet, finess och tekniska skicklighet ger DS designers inspiration och reflekteras i deras skapelser, vilket i sin tur illustrerar beslutsamheten att förse världen med en färsk vision: en allians av raffinemang och teknologi”, avslutar Thierry Metroz, DS Style Director.