Hoppa till innehåll
DS Automobiles lanserar ChatGPT i Sverige
DS Automobiles lanserar
ChatGPT i Sverige
27 februari 2024 av DS Automobiles Sverige
Under 2024 lanserar DS Automobiles som ett av de första bilmärkena i världen ChatGPT som standard på alla nya modeller utrustade med DS IRIS SYSTEM.

 

I oktober 2023 lanserade DS Automobiles en pilotfas av ChatGTP för fem stora europeiska marknader som erbjuder modeller utrustade med DS Automobiles eget DS IRIS infotainment-system. Nu är det dags att lansera konceptet skarpt i flera länder, Sverige inkluderat.

 

– Som en pionjär av integrering av ChatGPT i bilvärlden, skapar vi en generativ artificiell intelligens som är flytande, intuitiv och tillgänglig, som förvandlar varje färd till en unik resa. Vårt uppdrag på DS är att erbjuda kunder en unik upplevelse i kupén, sa Olivier François, DS Automobiles vd.

Ökad användning av röstigenkänning

Pilotfasen visade att användandet av röstigenkänning ökade med mer än 50 procent när det implementerades med ChatGPT. Som följd av det innebär det nu att DS Automobiles kommer att införa det som standard på alla kompatibla modeller.

 

DS Automobiles ChatGPT kommer att låta användaren interagera med systemet och använda det som en reskamrat, samt informationsbas. Allt från frågor om slutdestinationen, utbud av nöjen och restauranger till annan spännande information.

ChatGPT i Sverige

Från och med den 15 mars kommer alla nya sålda DS över hela modellprogrammet, som är utrustade med DS IRIS SYSTEM, att erbjuda ChatGPT för föraren. Alla modeller sålda före den 15 mars och som är kompatibla kan via Connected Services få en uppdatering av bilens mjukvara mot en kostnad, mer information om detta kommer längre fram.