December 5, 2017

Exklusiva tips från Cognac-experten Nathalie Dahlin Bengtsson

Nathalie Dahlin Bengtsson Cognac DS3

Östermalms-baserade entreprenören Nathalie Dahlin Bengtsson ger sina bästa tips till dig som älskar franska smaker och upplevelser, i synnerhet drycken och området Cognac.

Nathalie Dahlin Bengtsson är en idérik och erfaren entreprenör, full av energi och med intresse för stil, goda smaker och upplevelser. Med andra ord är hon en perfekt match med bilen hon kör. DS 3 är en en chic och energisk citybil med många möjligheter till personlig anpassning. Nathalie är även författare till boken “Upptäck Cognac” så vi har frågat om hennes bästa tips om Cognac, om hennes drivkraft som entreprenör och vad hon tycker bilen DS 3.

Vad är dina bästa tips till den som ska besöka Cognac?

Planera i god tid innan så du får tillfälle att besöka de ”integrerade” Cognac-husen, som odlar och producerar vinet, destillerar och säljer själva. Det finns stora och även små hus som är spännande att besöka, där man kan få provsmaka en av väldens finaste drycker, de så kallade “lyxiga gulddropparna”. Några av mina favoriter att besöka är Braastad, Delamain, Pierre Ferrand och Backe-Gabrielsen.

I vilka sammanhang tycker du att Cognac passar bäst?

Cognac låter sig avnjutas på många sätt och i alla former, inte bara till kaffet. Man kan inleda middagen med en härlig fördrink, ren eller som longdrink, eventuellt på is. En VS kan du även ha i såser, efterrätter och marinera dina frukter med.

Varumärket DS bygger bland annat på löftet “Luxury from Paris”. Vad betyder “fransk lyx” för dig?

Fransk lyx för mig är konsten att njuta av livet. “La France pour moi” (“Frankrike för mig”, Reds. anm) innebär deras franska produkter som champagne i bubbelpoolen, cognac, tuffa bilar, modehusen i Paris, accessoarer, skor, väskor och butler. Men när jag tittar närmare på det så är det inte bara dyrt, elegant och fint. Det ska kännas att det är lyx med kvalitet, säger Nathalie och citerar Coco Chanels “man kan vara oemotståndlig i alla åldrar”.

Nathalie Dahlin Bengtsson DS3 Svartvit

Vad är drivkraften i ditt entreprenörskap?

Mitt entreprenörskap består av mig som person. Jag är full av energi, idérik, kreativ, effektiv, beslutsam. Jag tycker det är viktigt att våga för det är då man kan producera nya produkter och nya idéer. Jag vill absolut inte konkurrera med någon och vill vara först med idé och koncept.

DS 3 är en chic och energisk citybil. Du bor på Östermalm, mitt i centrala Stockholm. Vad innebär cityliv för dig och vad är det bästa med den livsstilen?

I vår stad Stockholm har vi nära till allt. Citylivet innebär en underbar kombination av shopping, sevärdheter, teater, bio, vackra byggnader med härlig omgivning av natur och vatten.

Du har hunnit ha din DS 3 ett litet tag nu. Vad tycker du om bilen och är det någon egenskap, funktion eller detalj som du gillar extra mycket?

Den är pigg, sportig och har det lilla extra. En liten och smidig citybil som är lätt att parkera. Jag skulle kalla den ”småbilarnas överklass”.

Inom ramen för ett samarbete med DS Automobiles kör Nathalie Dahlin Bengtsson en DS 3 BlueHDI 100 Style. Läs mer om DS 3 här.