October 10, 2017

Elin Alemdar om fransk lyx och shopping i Paris

Elin Alemdar DS4

Elin Alemdar, VD för modemärket Stylein, berättar om extremt dyra accessoarer från Paris och tipsar om sina favoritställen i modemetropolen.

Entreprenören bakom modemärket Stylein började sin resa då hon som 20-åring debuterade som stylist och idag driver hon ett framgångsrikt svenskt modevarumärke. Från och med i höst kör hon en DS 4 Crossback, en modell som präglas av elegans och stort fokus på ädla material och detaljer.

Elin Alemdar har precis avslutat presentationen av kommande vår- och sommarkollektionen för 2018 på Stockholm Fashion week då vi passar på att ställa några frågor om hennes relation till modemetropolen Paris och hur hon upplever DS 4 Crossback.

En av de centrala byggstenarna i varumärket DS är arvet från fransk elegans, lyx och modemetropolen Paris. Vad är din relation till de franska lyxmodemärkena och Paris?

Min kärleksaffär med Paris går långt tillbaka i tiden. Jag hade förmånen att få åka till Paris två gånger om året under drygt 10 års tid när jag ställde ut med Stylein på modemässa under Paris Fashion Week. Varje säsong som jag visade i Paris växte min beundran för denna otroligt vackra, intressanta och eklektiska stad! Jag har bott i flera olika ”arrondissemang” som områdena heter men min favoritdel av Paris ligger vid Place de la Concorde, där varje gatuhörn kantas av en härlig bistro med uteservering och bar.

Eftersom jag mer eller mindre bara bär Stylein-kläder har jag från tidig ålder gett mig den ultimata lyxen i att tillåtas få köpa extremt dyra skor och väskor och alla mer eller mindre inhandlades i Paris. Min första Chanel-väska köpte jag för 9 år sedan och jag kan än idag komma ihåg ruset och pirret av lycka när jag går ut på gatan med den stora åtråvärda shoppingkassen, tillsammans med min mamma som förfärades över prislappen. Men idag är hon glad att få låna den emellanåt, säger Elin och skrattar.

Elin_Alemdar1

Har du några favoritställen i Paris i form av butiker, restauranger, caféer etc.?

Jag har många! Hotel Costes är ju legendariskt för att det äger en sådan mystik, ambience, underbar publik dygnet runt och personifierar lyx. Jag tycker även om Café de Flore i Saint Germain och i närheten ligger även min favoritrestaurang La Société. När det gäller shopping så har jag oftast kort om tid för att avverka mina favorit-kollektioner och väljer då antingen Bon Marché eller Galleries Lafayette.

Vid utvecklingen av DS 4 Crossback har det lagts ett stort fokus på “savoir-faire” (dvs ett exceptionellt hantverkskunnande), känsla för detaljer och exklusiva material. På vilket sätt jobbar ni på Stylein med materialval och detaljer i era kollektioner?

Stylein och DS har många synergier här eftersom vi sätter all fokus på komfort och detaljrikedom. Det är i de små besluten som allt avgörs brukar jag säga till mitt team på Stylein. Det kan innebära att vi lägger den där extra tiden och energin på att få till den perfekta passformen på ett par kostymbyxor och på så sätt når vi ännu fler kvinnor som kommer att älska dem och se dem som sina garderobs-klassiker.

Elin_Alemdar DS4

DS 4 Crossback kan skräddarsys efter varje individs önskemål och preferenser. I princip kan du anpassa bilen helt efter din egen stil, som en accessoar. Har du några tips på hur man gör för att hitta sin personliga stil?

Jag tror på att övning ger färdighet. Man måste helt enkelt våga gå ifrån sin bekvämlighetsrutin och testa olika typer av material, varumärken och framförallt ge sig själv den investeringen genom att köpa kvalitet och därmed konsumera långsiktigt med hållbart mode som lever lång över trenderna. Det är det vi på Stylein står för!

Som entreprenör och representant för ett modevarumärke bär du ett stort ansvar samtidigt som det säkert präglar en stor del av ditt liv. Vilken roll har bilen i din vardag? Vill du beskriva på vilket sätt den är en del i din livsstil?

Den är en stor del av min vardag eftersom jag är en karriärkvinna med två små barn som dessutom vill hinna till gymmet varje dag. Min dag börjar med att jag kör barnen till förskolan tidigt som bara den, sen direkt till gymmet för att vara på kontoret senast 09.00. Detta hade aldrig fungerat utan min bil som ser till att jag får in allt det på morgonens rutin! Jag brukar skoja och säga att du finner alla delar av min dag i bilen, dvs kaffe to go, sminknecessären, mobilladdaren och leksakerna för att distrahera barnen i köer.

Är det någon funktion eller egenskap hos DS 4 Crossback som du uppskattar extra mycket?

Jag tycker det är snarare en känsla än en egenskap. Känslan av ultimat smidighet och fart. Den känns kaxig, kvinnlig och sportig på en och samma gång. Jag bokstavligen älskar att köra min DS 4 Crossback!

Följ Elin Alemdar på Stockholms gator och genom modevärlden på @elinalemdar på Instagram och på Elin Alemdars Facebook-sida.

Inom ramen för ett samarbete med DS Automobiles kör Elin Alemdar en DS 4 Crossback BlueHDi 120 EAT6.