August 21, 2015

DS Virgin Racing avslöjar ny design inför säsong två

DS Virgin Racing avslöjar ny design inför säsong två

DS Virgin Racing har avslöjat den nya karossdesignen som förarna Sam Bird och Jean-Eric Vergne kommer att visa upp för första gången på försäsongens sista testkörning den 24-25 augusti 2015 på Donington Park.

Genom att kombinera DS och Virgins respektive varumärkesidentiteter speglar den nya lyxiga designen en dynamisk integration av båda varumärkenas färgpaletter. De distinkta röda och kromade detaljerna är kvar från säsong ett, likaså den lila del som täcker batteriet, men DS-logotypen syns nu tydligt mot en svart bakgrund på vardera sida om bilen.

Sam Bird och Jean-Eric Vergnes respektive bilar kommer kallas efter Holly och Bellie Branson och traditionsenligt pryder även ”flying lady” bilen, såsom på alla Virgin Technologies projekt.

Apropå den nya designen kommenterade Sam Bird ”Förra säsongen hade vi den visuellt bästa bilen på banan så att få ha en så snygg bil även till säsong två känns lysande. Samtliga Formula E-bilar har helt fantastiska utseenden generellt men jag känner att vi ännu en gång har tagit det till en ny nivå inför denna säsong. Jag kan inte bärga mig till att få inta banan i Peking för säsongens första tävling och få visa upp den nya designen för alla människor på plats och alla TV-åskådare.”

Jean-Eric Vergne sade ”DS har en lång historia av att göra attraktiva premium-bilar och designen på denna DS Virgin Racing-kaross gör ingen skillnad. Jag är otroligt spänd på att få starta igång säsongen med DS Virgin Racing-teamet i denna fantastiskt snygga bil.”

Alex Tai, chef för DS Virgin Team kommenterade ”Formula E-serien utvecklas snabbt. Vår karossdesign inför säsong två visar på tillväxten av vårt team och de två globala varumärken som vi arbetar med. Jag älskar tillägget med de svarta delarna som ger bilen ett fortsatt aggressivt men nu ännu mer elegant utseende. Det är även på det sättet vi avser köra på banan. Våra traditionella Virgin-färger finns fortfarande integrerade i designen men nu med en ny twist.

Yves Bonnefont, VD för varumärket DS, sade ”Vi är lyckliga över att vara en del av FIA Formula E-mästeskapet och att avslöja vår nya gemensamma kaross är ett fantastiskt sätt att starta detta samarbete. Vi har kombinerat element från både DS och Virgin och skapat en fantastiskt snygg bil med ett både lyxigt och sofistikerat utseende.”