October 15, 2019

DS TECHEETAH AVSLÖJAR DS E-TENSE FE20 FÖR 2019/2020 ABB FIA FORMEL E-SÄSONGEN

DS TECHEETAH AVSLÖJAR DS E-TENSE FE20 FÖR 2019/2020 ABB FIA FORMEL E-SÄSONGEN

Paris, 10 October 2019

Regerande ABB FIA Formel E-mästarna DS Techeetah har visat upp bilen som ska tävla i den sjätte säsongen.

För 2019/2020-säsongen har det berömda svarta och guldiga teamet stärkt sin sportiga stil tack vare en ny ram som påminner om dess färger, elegant utspritt på flera platser på bilen.

Den vinnande tekniken ska också bära två kransar och den tvåfaldige regerande Formel E-mästaren Jean Éric Vernes bil ska dekoreras med två gyllene stjärnor för att hylla hans båda förartitlar. Med det nya utseende omarbetat av DS Automobiles Design Studio omfamnar DS E-Tense FE20 mer djärvhet och mer prestationsandanda än någonsin. Från en teknisk synvinkel är DS E-Tense FE20 resultatet av utvecklingsarbetet baserat på kvaliteterna från de dubbla mästerskapsvinsterna av DS E-Tense FE19.

– Laget har tagit vara på erfarenheten som gjorde att vi vann båda titlarna för att vidareutveckla bilens potential. Våra tekniker har optimerat de flesta av elementen genom att vidareutveckla vårt vinnande koncept snarare än att tänka om helt och hållet. Motorn och växelriktaren har utvecklats, men de stora förändringarna ligger i hjärtat av det inbäddade systemet. All denna ambitiösa forskning och utveckling siktar på att erbjuda förare en bil som ger dem möjligheten att kämpa för att vinna båda titlarna i den kommande säsongen som börjar den 22 november i Riyadh, säger Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director.

News image 2 Desktop

– DS E-Tense FE20 är en designevolution från vår mästerskapsvinnande bil. Vi ville fortsätta vara trogna vårt förflutna och samtidigt fortsätta att fira och hedra vår framgång genom att behålla de nu ikoniska guld och svarta utseendet, samtidigt som vi kämpar för fler titlar. Om du tittar noga kan du se att mönstret i loggan är gjort likt en gepards huvud. Vilket också är ett tecken på vårt fortsatta försök att stötta The Big Cat Sanctuarys kamp att rädda geparderna och andra stora kattdjur. Ett ämne som i dag är viktigare än någonsin och en kamp som ligger nära våra hjärtan, avslutar Keith Smout, DS Techeetahs Chief Commercial Officer.

News image 3 Desktop