August 26, 2020

DS TECHEETAH är dubbelmästare och Antonioa Félix Da Costa är 2019/2020 ABB FIA Formel E-mästare

DS TECHEETAH är dubbelmästare och Antonioa Félix Da Costa är 2019/2020 ABB FIA Formel E-mästare

Paris, 9 augusti 2020

I söndags i Berlin vann teamet DS TECHEETAH och deras förare Antonio Félix Da Costa två mästerskap under ABB FIA Formel E. Trots att två lopp återstår är DS Automobiles redan mästare för andra gången i rad och bekräftar därmed styrkan i sin elektriska mobilitet.

Vi behövde inte vänta till de två sista dagarna av den sjätte säsongen av ABB FIA Formel E för att kora en segrare. Matematiskt befann sig föraren Antonio Félix Da Costa i en position att vinna redan på söndagen och han missade inte den chansen. Under kvalet till loppet var DS båda bilar DS E-TENSE FE20 oöverträffliga och dominerade ledarpositionerna. På söndagskvällen vann Jean-Éric Vergne medan hans portugisiske lagkamrat van sitt allra första mästerskap i Formel E. Tack vara detta har DS TECHEETAH också vunnit lagtiteln två tävlingar före slutet av mästerskapet. För DS Automotibles är den 9 augusti 2020 en historisk dag att minnas.

Formula E champion 2

– Jag har vunnit många viktiga lopp i mitt liv men aldrig ett FIA-mästerskap. Detta mästerskap har 24 förare som alla är i toppform så att vinna var otroligt. Jag trodde att jag arbetade hårt innan jag anslöt mig till DS TECHEETAH. Redan den första veckan efter att jag anslutit mig till teamet sa jag till dem att nu vet jag varför ni vinner så mycket. Jean-Éric Vergne är en fantastisk lagkamrat och en värdig mästare. Han har hjälpt mig så mycket och jag kunde inte ha gjort det utan honom och laget. Stort tack till alla i teamet, ni är helt fantastiska, sa Antonio Felix Da Costa efter segern.

BERLIN TEMPELHOF AIRPORT, GERMANY - AUGUST 09: Antonio Félix da Costa (PRT), DS Techeetah during the Berlin ePrix IV at Berlin Tempelhof Airport on Sunday August 09, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

– Jag är mycket glad för Antonio i dag, han har gjort ett fantastiskt jobb och förtjänar att vinna, hatten av till dig Antonio. Stort tack till hela laget och till alla omkring mig som har jobba hårt varje gång. Vi pushar hela tiden varandra att bli bättre och vi tar alltid steg framåt tillsammans. Vi har nu vunnit förartiteln tre gånger i rad och lagtiteln, så i dag kan jag inte be om mer än att få fortsätta att kämpa för dett fantaska lag även framöver, sa Jean-Éric Vergne.