December 10, 2018

DS TECHEETAH VÄLJER TATIANA CALDERÓN SOM TESTFÖRARE FÖR AD DIRIYAH E-PRIX IN-SEASON TEST

DS TECHEETAH VÄLJER TATIANA CALDERÓN SOM TESTFÖRARE FÖR AD DIRIYAH E-PRIX IN-SEASON TEST

Versailles, 20 november 2018

DS TECHEETAH meddelar stolt att Tatiana Calderón kommer att köra DS E-TENSE FE19 vid säsongstestet söndag 16 december i Ad Diriyah, Saudiarabien, efter den inledande E-Prix i kungariket.

Tatiana har framgångsrikt tävlat i FIA European Formula 3 Championship i tre säsonger 2013-2015 och senare i GP3-serien från 2016. Hon tillkännagavs som en Formel 1 testförare 2018 och körde en Formel 1-bil för första gången ett par för veckor sedan, efter mexikanska GP.

“När promotorn kontaktade oss om möjligheten att erbjuda en provsession till en begåvad kvinnlig racerförare vid det första säsongsprovet tog vi chansen. Vi började omedelbart tänka på förare som skulle vara lämpliga för testet, och Tatiana var överst vår lista. Hon är otroligt begåvad och vi tror att hon kommer att göra ett fantastiskt jobb i testet med den erfarenhet hon kommer med. Det är också väldigt spännande att kunna presentera den underbara världen av Formel E med en förstahandsupplevelse av att testa DS E-TENSE FE19 på banan. Jag hoppas att det kommer att ge henne en smak för serien och jag hoppas att se henne tävla i Formel E inom en snar framtid”, säger DS TECHEETAH Team Principal, Mark Preston.

“Jag är oerhört ivrig att testa DS E-TENSE FE19 i december. Formel E är riktigt spännande och det är fantastiskt att kunna få en känsla av serien genom testet. Det är första gången jag ska köra en helt eldriven bil på banan, så jag är nyfiken på att ta reda på hur jag kommer behöva anpassa min körstil för att köra bilen på bästa möjliga sätt. Jag är stolt över att arbeta med DS TECHEETAH efter deras framgångsrika resultat förra säsongen och jag ser fram emot att hjälpa dem med sitt arbete vid första säsongstestet”, säger DS TECHEETAH Testförare för Ad Diriyah E-Prix, Tatiana Calderón.