July 16, 2019

DS TECHEETAH OCH JEAN-ÉRIC VERGE VINNARE AV FORMEL E

DS TECHEETAH OCH JEAN-ÉRIC VERGE VINNARE AV FORMEL E

New York City, 14 juli 2019

Efter en otrolig säsong har DS TECHEETAH tagit hem lagvinsten och Jean-Éric Vergne har blivit världens första dubbelsegrare av ABB FIA Formel E någonsin.

Efter två spännande lopp i Brooklyns Red Hook-distrikt höll sig Jean-Éric Vergne lugn och passerade mållinjen som mästare av 2018/2019:s säsong av ABB FIA Formel E.

– Det har varit helt otroligt i dag. Helgen startade inte som vi hade väntat oss och i dag var det inte heller idealt men ingenting av det spelar någon roll nu när vi har lyckats ta hem båda mästerskapstitlarna. Det är overkligt att ha blivit den första föraren att vinna mästerskapet två gånger och jag kan bara tacka mitt fantastiska team och alla involverade bakom kulisserna. Detta är för oss, säger Jean-Éric Vergne, dubbel Formula E världsmästare.

Xavier Mestalan Pinon, DS Performance Director fortsätter:

– Det är fyra år sedan vi började vårt engagemang i Formel E och målet var alltid att vinna. Nu är det gjort, vi är mästare! Vi är både lagvinnare med DS TECHEETAH och vinnare av förarna med Jean-Éric Vergne. Det är historiskt och vi är mycket stolta. För att lyckas prestera på den här nivån måste du vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och med rätt människor. I kväll gjorde vi det. Hela laget ska vara otroligt stolta. Vi gjorde det!