January 28, 2020

DS TECHEETAH – Första pallplatsen för Antonio Felix Da Costa

DS TECHEETAH – Första pallplatsen för Antonio Felix Da Costa

Paris, 20 Januari 2020

Antonio Felix Da Costa säkrade första pallplatsen för DS TECHEETAH och kom tvåa under den tredje tävlingen av Formel E-säsongen i Santiago.

I stekande hetta under Antofagasta Minerals Santiago E-Prix säkrade DS TECHEETAHs nya förare Antonio Felix Da Costa sin första pallplats och andraplatsen för laget.

Genom att ta sig upp längs fältet från tionde plats ledde den portugisiske föraren tävlingen ända tills det sista varvet skulle slutföras. Då blev han tvungen att sakta ned för att bilens temperatur skulle bli lägre så att loppet skulle kunna genomföras.

 

PARQUE O'HIGGINS CIRCUIT, CHILE - JANUARY 18: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE20 during the Santiago E-prix at Parque O'Higgins Circuit on January 18, 2020 in Parque O'Higgins Circuit, Chile. (Photo by Alastair Staley / LAT Images)

– DS Automobiles femtionde E-Prix i Formel E stärkte oss och våra förare visade att vi är här för att vinna. Även om det såklart är en stor besvikelse för Jean-Éric. Antonio säkrade andraplatsen för oss efter en fantastisk prestation och snabbheten i våra bilar var helt exceptionell i dag, det var mycket tillfredställande att se. Men trots det kunde vi varit ännu bättre och det är absolut viktigt att vi arbetar vidare mot vårt mål, att behålla båda titlar, säger Xavier Mestalon Pinon.

– Det är fantastiskt att ha en första pallplats och att kämpa för att vinna för mitt nya lag när vi redan är tre tävlingar in på säsongen. Vi har fortfarande en del arbete kvar att göra eftersom det borde ha varit vår seger, men vi är fortfarande ett nytt lag och vi har fortfarande saker att förbättra, säger Andonio Felix Da Costa och avslutar:

– Vi gjorde ett misstag med energin i dag och jag trodde att det skulle räcka, så jag tog ledningen men var tvungen att ganska snabbt sakta ned för att hålla temperaturen. Men oavsett är det bättre att komma tvåa och få poäng än att inte alls avsluta loppet.