April 24, 2019

DS Performance följer upp vinsten i Kina med förberedelser inför 2019/2020:s Formel-E säsong

DS Performance följer upp vinsten i Kina med förberedelser inför 2019/2020:s Formel-E säsong

Sedan den helt eldrivna racingserien Formel E öppnades upp för biltillverkare har DS Performances E-TENSE-teknologi tagit hem vinster över hela världen i de fyra säsonger som DS varit aktiva i serien. Efter introduktionen av nya generationen av Gen2 bilar inför den femte säsongen har DS som den enda franska tillverkaren involverad i racingserien säkrat sin status som en av de främsta verksamheter.

2018/2019 års säsong visade sig vara ovanlig konkurrenskraftig med sex förare och många olika lag som tog hem de sex första av mästerskapets tolv tävlingar. Halvvägs in i tävlingen har DS TECHEETAH placerat sig enbart två poäng från toppen medan försvarande mästaren Jean-Éric Vergne ligger på tredje plats bland förarna.

Den tuffa tävlingen har gjort den pågående utvecklingen av den innovativa tekniken som visas upp i racingserien mycket viktig. Sedan den nuvarande 250-kilawatt E-TENSE motorn skapades på DS Performances bas i Versailles nära Paris i Frankrike, har lagets ingenjörer lärt sig mycket, både under försäsongens tester och under alla tävlingar som varit. Varje gång har förbättringar på tekniken presenterats.

Samtidigt har DS Performance avslutat specifikationerna på deras fordon inför den sjätte säsongen. ”Samma bestämmelser ska gälla för 2019/2020 så vi kan fortsätta att tävla med DS E-TENSE FE19 nästa säsong”, säger Thomas Chevaucher, teknisk manager på DS Performance. ”Men med tanke på i vilken takt som tekniken utvecklas och med det tuffa förhållandena i tävlingen måste vi fortsätta framåt om vi vill behålla vår fördel. Under några veckor nu har vi utvärderat arbetet som utförs på vårt designkontor och i vår simulator. Några alternativ har testats och vi är nära att avsluta specifikationerna för vår 2019/2020 bil som är planerad att köra för första gången i juni. Till dess kommer vårt arbete att fortsätta vara fokuserat på materialen som vi använder oss av och att optimera motorns komponenter som växelriktaren och växellådan”.

De nya delarna ska testas den 2:e och 4:e april på Circuit Calafat nära Tarragona i Spanien med Jean-Éric Vergne och André Lotterer som förare. Efter förändringar som gjordes förra året av Formel E-tillverkare, inkluderat DS Performance, är Calafat nu en av de bästa anläggningarna för utvecklingstester. Speciellt efter införandet av en serpentinsväng och en chikan anpassad för Formel E.