February 2, 2016

DS firar sin 60-årsdag på Rétromobile-mässan

DS firar sin 60-årsdag på Rétromobile-mässan

År 2015, första året som ett eget varumärke, kommer DS närvara vid den 40:e Rétromobile-mässan för att fira 60-årsdagen av den första DS som kom ut 1955. Från den 4 till 8 february 2015 kommer bilälskare kunna samlas för att njuta av en promenad runt i DS-området på utställningsmässan i Porte de Versailles i Paris, för att fascineras av den legendariska och historiska DS. DS-utställningen, som är organiserad med stort stöd av Amicales Citroën* tillsammans med DS och SM**-entusiasters klubb, kommer att visa upp fem prestigefyllda modeller samt en av de nyaste modellerna såsom DS 3 Cabrio i sin Ultra Prestige-utgåva.

År 2015, första året som ett eget varumärke, kommer DS närvara vid den 40:e Rétromobile-mässan för att fira 60-årsdagen av den första DS som kom ut 1955. Från den 4 till 8 februari 2015 kommer bilälskare kunna samlas för att njuta av en promenad runt i DS-området på utställningsmässan i Porte de Versailles i Paris, för att fascineras av den legendariska och historiska DS. DS-utställningen, som är organiserad med stort stöd av Amicales Citroën* tillsammans med DS och SM**-entusiasters klubb, kommer att visa upp fem prestigefyllda modeller samt en av de nyaste modellerna såsom DS 3 Cabrio i sin Ultra Prestige-utgåva.
Tack vare det ovärderliga stödet från Citroën-entusiasternas klubb kommer fem exceptionella veteranbilar att visas upp. Allmänheten kommer därmed kunna ta del av det fantastiska arv som inspirerar dagens DS och dess mål att erbjuda det bästa inom design, teknologi, komfort, körupplevelse, kvalitetsmaterial och utomordentliga känsla för detaljer.

Showens stjärnor är:

– DS 19 från 1959 i sin ursprungliga form med sin grå-roséfärgade kaross, sitt auberginefärgade tak och sin kungsblåa interiör. Denna modell gjordes för den tyska marknaden och har en motortermometer i instrumentbrädan, likaså en FM/AM radio. Motorn har tre lager och är kopplad till en fyrväxlad växellåda med hydraulisk fjädring.

– DS 21 Cabriolet från 1968 med hydrauliskt kontrollerad växellåda. Den excellenta finishen på denna ovanligt elegenta modell innefattar en röd läderklädsel som ger ett vacker kontrast till den vita karossen och svart motorhuv.

– DS 20 Pallas från 1973 som är en delux-utrustad modell med tobaksfärgad läderklädsel, “Tholonet”-beigefärgad kaross, tonade fönsterrutor och dessutom en taklucka. Den 1985 cm3 motorn har en fyrväxlad, hydrauliskt styrd växellåda.

– SM Coupé från 1972, tidigare ägd av kung Hassan den andre av Marocko. Denna modell har metall-beigefärgad lack och hon särskiljer sig med sin speciella registreringsskylt, naturfärgad läderklädsel, luftkonditionering, en Continental Edison hi-fi-radio som är specifik för den här modellen samt tonade rutor och dimljus. Motorn är en Maserati V6.

– SM Coupé från 1972, en förstahandsmodell med Scarabée-brun kaross och ljusbrun klädsel. Förutom den självutjämnande hydrauliska fjädringen, som påminner om DS, har denna modell även Citroëns innovativa servostyrning, för exceptionell körglädje.

Tillsammans med dessa legendariska och historiska bilar kommer besökarna även ha möjligheten att beundra en DS 3 Cabrio Ultra Prestige, med samma arvsmassa som de gamla pionjärerna DS och SM.

Rétromobile-mässan öppnar upp för allmänheten onsdagen den 4 februari 2015. DS-utställningen är i hall 1. Presskvällen inleds kl 19.00 på tisdag den 3 februari. Följande talespersoner kommer att finnas tillgängliga för intervjuer:

– Arnaud Ribault, global försäljning- och marknadsdirektör för DS
– Philippe Claverol, DS varumärkesstrategi och upplevelsedirektör
– Marc-André Biehler, Citroën DS & Heritage manager
*Amicales Citroën-organisationen innefattar Amicale Citroën-klubbar i Frankrike och Internationella Amicale Citroën, vars uppgift är att samordna entusiasternas klubbar tillsammans med Citroën DS och varumärken.
** Klubbarna som bidrar till Rétromobile-mässan 2015 är: DS ID Club de France, Idéale DS France, DS Club Révolution 55, Le Monde de la DS, SM Club de France, Euro SM Club och Club automobile André Citroën.