March 18, 2018

DS E-TENSE FE 19 är den nya utmanaren i Formula E från DS Automobiles

DS E-TENSE FE 19 är den nya utmanaren i Formula E från DS Automobiles

DS Automobiles, som har deltagit i FIA Formula E sedan säsongen 2015/2016, kommer att ställa upp som det enda franska märket då en helt ny generation av helt eldrivna bilar utmanar varandra under säsong 5 (2018/2019).

DS Automobiles presenterar stolt vår senaste till 100% eldrivna utmanare i Formula E: DS E-TENSE FE 19.

Med start i slutet av 2018 kommer säsong 5 att utgöra startskottet för en helt ny generation av tävlingsbilar. Utöver att chassit har genomgått omfattande förändringar och att earodynamiken har formgivits för att generera extra kraft nedåt, utan bakre vinge, kommer den nya tävlingsbilen att vara utrustad med ett nytt batteri, nya däck och ett ”gloria-format” skydd över cockpit.

Samtidigt har DS Automobiles använt sina tre års erfarenhet till att helt tänka om dess drivlina. Den nya motorn, DS E-MOTOR 19, innefattar nu ett optimerat system för energiåtervinning och märket har tagit vara på dess kunskaper för att utveckla ett nytt kraftöverföringssystem, en ny hjulupphängning bak, ett nytt kylsystem, ett nytt aktivt bromssystem och ny teknik för att optimera energihanteringen.

Sedan DS Automobiles grundades 2014 har racing-avdelningen DS Performance använt sin expertis från Formula E till att definiera varumärkets vision för framtidens bilar. Den teknik som utvecklas på huvudkontoret i Versailles utanför Paris har visat sig vara både effektiv och konkurrenskraftig, vilket teamets många framgångar i mästerskapet är ett bevis för. Under de senaste månaderna har märket därför använt sina kunskaper till att finjustera utvecklingen av den fyrhjulsdrivna ladd-hybriden DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 och andra kommande eldrivna modeller.

På DS World i Paris fick besökare under en begränsad tid chansen till en förhandstitt på DS E-TENSE FE 19 när den visades upp i en mattsvart och guld-färgad version.