DS 9 E-Tense

EFFEKTEN OCH KOMFORTEN MED EN PLUG-IN HYBRID

DS 9 E-Tense
DS 9 E-Tense

INTELLIGENS & PRESTANDA

Kombinera flexibilitet, komfort och prestanda med vår E-TENSE plug-in hybridteknik. Kombinationen av el och bensin förstärker körglädjen vid varje tillfälle.

TILLGÄNGLIGA MOTORER

Med två tillgängliga motorer (225 hk och 360 hk fyrhjulsdrift) har versionerna av DS 9 E-TENSE CO2-utsläpp upp till 49 g/km och en räckvidd enbart på eldrift uppskattad till 55 km baserat på WLTP¹-cykeln.

KÖRLÄGEN

KÖRLÄGEN

Den elektriska motorn, kopplad till en 8-stegad automatisk växellåda, underlättar körningen upp till en hastighet på 135 km/h. Denna elektriska motor anpassar sig efter vilket körläge du väljer – för att skapa en optimal körupplevelse.

Noll-utsläppsläge

Med utsläppsfritt läge, som är förvalt, kan du göra den mesta av din resa utan att förbruka något bränsle.

Hybridläge

Hybridläget kombinerar effektivitet med mångsidighet och är utformat för automatisk energihantering under körning i 100 % elläge, bensinläge eller med en kombination av dessa om så krävs. Passagerarna märker dessutom inte när systemet växlar över.

Sportläge

I sportläget kan du njuta av DS 9 med maximal prestanda som anpassas efter gaspedal, växellåda, samt styrnings- och fjädringsrespons. Du får uppleva dynamisk körglädje i fullständig säkerhet.

Komfortläge

Detta läge, tillgängligt för förbränningsmotorer och motorer i E-Tense-versionen, aktiverar DS ACTIVE SCAN SUSPENSION. Det gör fjädringen styvare eller mjukare för att säkerställa bästa möjliga komfort.

REGENERATIV BROMSNING

REGENERATIV BROMSNING

Vid fartminskning omvandlas hjulens rörelseenergi till elektricitet. Du kan öka batteriets räckvidd med upp till 15 %.

E-SAVE FUNKTION

E-SAVE FUNKTION

Men e-Save kan du spara energi för att köra de sista kilometerna av din resa med 100 % eldrift i utsläppsfritt läge. Funktionen ger dig möjlighet att köra i stadsmiljöer även i områden med särskilda bestämmelser.

E-SAVE FUNKTION