Hoppa till innehåll
DS 7: REFINEMENT IS A JOURNEY
DS 7
Refinement is a journey
30 augusti 2022 av DS Automobiles Sverige
Premiären är här. I dag presenteras nya DS 7 för första gången – med fokus på sofistikerad elegans, enastående komfort och kraftfulla plug-in hybrider i framkant.

  • Nya DS 7 kombinerar teknisk expertis med elegans, enastående komfort och upp till 360 hästkrafter, med stöd av elektriska motorer.
  • Utvecklad av ingenjörsteamet på DS PERFORMANCE. Nya DS 7 E-TENSE 4×4 360 erbjuds som en 360 hk plug-in hybrid med intelligent fyrhjulsdrift.
  • Nya DS 7 introducerar en ny front med DS PIXEL LED VISION 3.0-teknik, komfort som tidigare inte upplevts i segmentet och sofistikerade materialval in i minsta detalj.

 

Nya DS 7 visar upp en helt ny karaktär, med en ny dynamisk front, skarpare linjer och en genomarbetad och sammanhängande design – fortfarande sofistikerad och elegant.

 

DS Design Studio har arbetat fram en ny ljussignatur för att ge nya DS 7 en ännu mer utmärkande profil, tack vare de nya smalare DS PIXEL LED VISION 3.0-lamporna och DS LIGHT VEIL-varselljus. Även bakljusen har fått en smalare ljussignatur och en ny design med mörk metallic-finish. Bakluckan har uppdaterats och visar tydligt upp “DS AUTOMOBILES”.

 

Interiört präglas nya DS 7 av genomtänkta och sofistikerade materialval, inspirerade av modehusen i Paris. Sätena erbjuds i flera färger och högklassiga material, och har den distinkta DS-formgivningen som för tankarna till metallänken på en premiumklocka.

Flera motoralternativ – fokus på plug-in hybrider

DS presenterar flera olika motoralternativ i nya DS 7, bland annat tre olika plug-in hybridversioner – med 225 hk, 300 hk och 360 hk.

 

Nya DS 7 E-TENSE 225 har en PureTech-motor på 180 hk som kombineras med en 110 hk elektrisk motor, med en åttastegad automat.

 

Nya DS 7 E-TENSE 4×4 300 and nya DS 7 E-TENSE 4×4 360 erbjuder fyrhjulsdrift, tack vare kombinationen av en PureTech-motor på 200 hk och två elektriska motorer på 110 respektive 112 hk.

 

Det 14,2 kWh stora batteriet ger upp till 65 kilometers 100 % elektrisk räckvidd (WLTP). Laddtiden är omkring två timmar om du använder en 7,4 kW-laddare.

Teknik i framkant

Nya DS 7 presenterar ett nytt infotainmentsystem i DS IRIS, som erbjuder ett helt nytt gränssnitt som fritt går att konfigurera efter tycke och smak, som är sömlöst och reagerar snabbt samt stödjer röststyrning. Den nydesignade högupplösta 12 tums-pekskärmen erbjuder smidig tillgång till funktioner som navigation, digitala källor, GPS med mera.

 

För att erbjuda en klassledande komfort erbjuder nya DS 7 innovativa funktioner som DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, ett kamerastyrt system som anpassar fjädringen efter vägens skick, och DS NIGHT VISION, som identifierar andra trafikanter, djur och cyklister i mörkret.

 

Nya DS 7 kommer att produceras i franska Mulhouse och de första modellerna anländer under hösten 2022.