DS 3 CROSSBACK E-TENSE

100 % ELEKTRISK LYX

Med DS 3 CROSSBACK E-TENSE går elbilen in i en ny era med en elektrisk räckvidd upp till 300 km enligt WLTP-cykeln* och en unik design. Innovation av DS väntar på dig.

* Preliminära värden, endast för information. Föremål för godkännande.

ELBIL MED ENASTÅENDE RÄCKVIDD

Batterierna i din DS 3 CROSSBACK E-TENSE har möjligheten att utöka den elektriska räckvidden. Genom att nyttja energiåtervinning vid inbromsning kan du köra upp till 380 km (WLTP) runt staden. DS 3 Crossback E-Tense är kraftfull och pålitlig på samma gång. Varje resa är speciell.

ALLT OM RÄCKVIDDEN PÅ DIN ELBIL

En ny värld öppnas för dig

Många saker kan påverka din elbils räckvidd, bland annat väderförhållanden och din körstil. Läs mer om de faktorer som påverkar effektiviteten hos batteriet på en elbil.

Förarhyttens temperatur

Att värma upp bilen i början av en resa kräver mycket av batterierna i en elbil och minskar därmed räckvidden. Vi rekommenderar att förvärma eller förkyla förarhytten med din MyDS-app medan din DS 3 CROSSBACK E-TENSE fortfarande laddas.

Temperatur utomhus

Kraftig värme och iskall kyla påverkar den kemiska reaktionen inuti batterierna och förhindrar att de upprätthåller en optimal laddningsnivå. I DS 3 CROSSBACK E-TENSE styr värmepumpen batteriets temperatur och minskar den negativa effekten av extrema temperaturer.

Körstil

I en elbil upprätthålls räckvidden om du kör med jämn hastighet. Prioritera ekokörning bland de tre körlägena som du kan nå via körlägesväljaren.

Din bil laddas när du kör

Regenerativ bromsning

Tack vare vårt deltagande i Formel E har vi utvecklat flera innovationer så som regenerativ bromsning. Precis som en motorbroms kan du förvandla kinetisk energi till elektricitet när du bromsar och därmed ladda elbilens batteri. Genom energiåtervinning under bromsning kan du öka räckvidden på din DS 3 CROSSBACK E-TENSE med upp till 20 % runt om i staden. Denna funktion kan aktiveras med ett enkelt tryck på växelspaken.

Välj läget som passar dig bäst

Med DS 3 CROSSBACK E-TENSE finns tre körlägen tillgängliga som drar mer eller mindre energi från batteriet.

– Ekoläge låter dig spara på din elbils räckvidd. Vissa funktioner som förarhyttens temperatur och cirkulationsluft ändras något för att minska energianvändningen.
– Sportläget ökar förarens njutning. När du använder detta läge levererar DS 3 CROSSBACK E-TENSE maximal effekt och vridmoment för en spännande upplevelse.
– Normalt läge styr bilens olika parametrar för att säkerställa maximal komfort på varje resa.

(1) Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med WLTP-homologationen (förordning EU 2017/948). Från och med den 1 september 2018 är nya fordon typgodkända med hjälp av World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), som är en nytt, mer realistiskt testförfarande för mätning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter helt den nya europeiska drivcykeln (NEDC), vilket var testproceduren som tidigare använts. På grund av mer realistiska testförhållanden, uppmätt bränsleförbrukningen och CO2-utsläpp under WLTP är i många fall högre jämfört med de som uppmätts under NEDC. Uppgifterna om bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på specifik utrustning, alternativ och format på däck. Kontakta din återförsäljare för mer information.

För mer information, klicka här.