Racing

Racing

Stark tävlingsinstinkt

Tre månader efter dess avslöjande på Paris Motor Show gjorde DS 19 debut i det prestigefulla Monte Carlo-rallyt i januari 1956. DS 19 slutade på sjunde plats som den bäst placerade franska bilen och på första plats i kategorin för bilar mellan 1 300 till 2 000 i cylinder-volym. Samtliga sex DS tog sig i mål.

En imponerande racing-bil

Säsongen 1959 körde teamet Coltelloni-Alexandre-Desrosiers DS 19 i mål på första plats. Samma år vann teamet även fabriksligan och nådde ständigt topplaceringar under efterföljande år.

Vinnare i Monte Carlo-rallyt

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963

År 1966 vann DS 21 Monte Carlo-rallyt med det finländska teamet bestående av Pauli Toivonen-Ensio Mikander. DS var inte bara en utomordentligt bekväm bil på vanliga vägar utan även en makalös racingbil.

Sébastien Loeb deltar i 2015 års Monte Carlo-rally i DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3

De redan då niofaldiga världsmästarna och sjufaldiga vinnarna av Monte Carlo-rallyt Sébastien Loeb och Daniel Elena var tillbaka på banan i en DS 3 WRC vid Monte Carlo-rallyt 2015. Ett engångsframträdande i den mest prestigefyllda tävlingen på WRC-kalendern för att lansera nya varumärket DS.

Varumärket DS och Virgin Racing ingår partnerskap inom Formula E

Virgin Racing Formula E Team, uppbackat av Sir Richard Branson och varumärket DS, representerat av dess VD Yves Bonnefont, utropade i juni 2015 ett nytt partnerskap inom ramen för DS Virgin Racing Team med start säsongen 2015/2016.

Det nya samarbetet innebar att varumärket DS bistod med sin motorsportavdelnings tekniska expertis inom forskning och utveckling av tävlingsbilen tillsammans med motsvarande kunskaper inom designstrategi från Virgin Racing Engineering. Målet var att sammanföra den infrastruktur, racingerfarenhet samt design- och integrationsexpertis som krävdes för att tävla på allra högsta nivå och att vinna mästerskap.

Yves Bonnefont, VD för varumärket DS, kommenterade att ”DS engagemang i Formula E tillsammans med vår partner Virgin Racing ligger helt i linje med varumärkets positionering. Vi delar värderingarna i Formula E till fullo: avant-garde-teknologi och närheten till allmänheten. De erfarenheter vi kommer att samla tack vare tävlingarna är nyckelfaktorer för oss i strävan efter förbättring av vår teknologi som i sin tur kommer till direkt nytta för våra kunder.”

2016/2017 blev den sista racingsäsongen som DS samarbetade med Virgin Racing. Inför 2018/2019 avslutades partnerskapet och DS gick vidare med det kinesiska racingteamet Techeetah.