December 10, 2018

FERNANDO COSTA TAR PLATS PÅ DS WORLD PARIS VID SIDAN AV DS 3 CROSSBACK

FERNANDO COSTA TAR PLATS PÅ DS WORLD PARIS VID SIDAN AV DS 3 CROSSBACK

DS WORLD PARIS kommer den 26 oktober att omvandlas till ett modernt konstgalleri med närvaron av Fernando Costa.

För sin höstsäsong firar DS WORLD PARIS samarbetet med den franska skulptören Fernando Costa tillsammans med DS 3 CROSSBACK, den helt nya DS-modellen som framröstats till “Bästa produktionsbil” *.

Utställningen kommer att visas fram till den 1 december 2018 på 33 rue François 1er i Paris.

Fernando Costa, en metallskulptör

Precis kommen från FIAC’s samtidskonstmässa fortsätter Fernando Costa sin Paris-turné genom att visa 15 konstverk på DS WORLD PARIS.

Fernando Costa är skulptör och skapar konstverk i metall med hjälp av överblivna föremål. Med  dragning till skulptören César har den självlärde konstnären skapat verk i 20 år. Avantgarde, djärvhet och humanism är kännetecken, men han arbetar i samband med flera konstnärliga rörelser. Han skapar sina metallskulpturer likt pussel, poetiska och engagerande, råa och färgade, figurativa och abstrakta.

Konstnären har förvandlat vägskyltar sedan starten av hans karriär. Han återupplivar de gamla emaljerade metallobjekten, skär, slipar, monterar och svetsar dem för att skapa konstverk, unika verk som kommer att fortsätta att leva ett nytt liv i Europa och på andra ställen.

Två Fernando Costa konstverk för att fira lanseringen av DS 3 CROSSBACK

Thierry Métroz, Style Director hos DS Automobiles, träffade Fernando Costa för några månader sedan. Mötet mellan de två kreativa och passionerade individerna gav upphov till gemensamma idéer och önskemål. Och så blev det bestämt att skapa ett verk (så småningom skulle det vara två) för att fira DS 3 CROSSBACK.

För att slutföra arbetet kom Fernando Costa överens om att lämna sin studio i Périgord för att vara närmare källan till stålplåtarna som används för att producera DS 3 CROSSBACK. Med svets- och sliputrustning i handen, satte konstnären upp en hantverksplats i verkstaden på Poissys produktionsanläggning väster om Paris. Hans närvaro på den berömda tillverkningsplatsen ledde honom till att upptäcka inte bara det råmaterial som skulle användas i hans nya skapelser utan en hel värld av omfattande expertis. Fernando Costa träffade och pratade med många operatörer och tekniker. Några av dem deltog även i skapandet av konstverken, genom att noggrant justera svetsfläckar som stygn på en skräddarsydd klänning.

Konstnären lämnade Parisregionen efter några dagar, stolt och nöjd med de två verk som skapats med hjälp av delar från DS 3 CROSSBACK-prototyper. De stora verken (båda på 200 mm x 150 mm och 120 kg) präglas av sin färgskala, en i råstål och en i Millennium Blue – den senare har gått igenom samma färgsättningsprocess som alla DS 3 CROSSBACK-modeller.

De två verken visas för första gången på DS WORLD PARIS med start 26 oktober.