October 25, 2019

DS TECHEETAH AVSLUTAR EN FRAMGÅNGSRIK TESTVECKA I VALENCIA

DS TECHEETAH AVSLUTAR EN FRAMGÅNGSRIK TESTVECKA I VALENCIA

Paris, 21 oktober 2019

Formel E är tillbaka och har i dag i Valencia avslutat sitt första officiella test för säsongen 2019/2020. Startfältet är nu färdigt med 24 bilar från 12 olika team – alla uppradade i den spanska solen för att se vad alla har att ge i den sjätte säsongen av det helt elektriska mästerskapet.

– Det är alltid intressant att se vad alla har haft för sig under sommaren och nu med två lag till i startfältet. Det har varit en rolig vecka. Vi har haft en framgångsrik vecka och vi tog oss igenom vårt planerade testprogram och integrerade Antonio. Det är dock ingen indikator för prestation, men det är ett gott tecken att vi har haft båda våra förare bland de främre kandidaterna och visar på att vi är redo för den kommande säsongen, säger Mark Preston, DS TECHEETAH Team Principal.

– Det var en testsession, men även om ingen vill erkänna så är det faktiskt den första konfrontationen för i år, rik på erfarenheter. Våra förare är mycket nöjda med sina DS E-Tense FE20 och vi kommer nu att ta vara på dessa fyra veckor som vi har kvar för att optimera alla poäng som fortfarande kan fås innan vi når Riyadh med ett tydligt mål: att försvara våra två titlar, säger Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director.

– Jag har längtat efter att få sätta mig i bilen igen efter sommaruppehållet. Det har varit några rejäla färder. Vi lyckades köra igenom det mesta som vi ville med bra resultat. Det är mycket viktigt att vi kontrollerar att alla system är fullt optimerade och att vi inte har några tekniska problem. Vi ska helt enkelt vara redo för vårt första lopp. Och nu har vi några veckor på oss att förbereda inför säsongen med media och annat innan vi börjar tävla i Diriyah den 22 november, säger föraren Jean-Éric Vergne.

– Det har varit riktigt bra att ha haft en rejäl testkörning med DS E-Tense FE20 under dessa dagar här i Valencia. Det är en väldigt annorlunda bil från vad jag haft tidigare så det kommer att ta lite tid att vänja sig vid det nya systemet. Men när det där sitter kommer det att bli en rolig säsong, avslutar Antonio Felix Da Costa.