December 10, 2018

DS AUTOMOBILES, SPONSOR AV UTSTÄLLNINGEN ’EN DRÖM OM ITALIEN: MARQUIS CAMPANAS COLLECTION’ PÅ LOUVREN

DS AUTOMOBILES, SPONSOR AV UTSTÄLLNINGEN ’EN DRÖM OM ITALIEN: MARQUIS CAMPANAS COLLECTION’ PÅ LOUVREN

Som sponsor av Louvren, stöder DS AUTOMOBILES utställningen som öppnar sina dörrar för allmänheten idag: ’En dröm om Italien: Marquis Campanas Collection’.

Den aldrig tidigare skådade utställningen är en synnerligen stor händelse i museets höst/vinterprogram och bjuder på mer än femhundra verk, inklusive många mästerverk. Om den berättar historien om en passionerad man, en omättlig samlare och en älskare av det vackra, är det framför allt en resa genom tiden på jakt efter mångfalden och djupet i det italienska kulturarvet.

DS Automobiles syftar till att belysa kunskapen hos dessa ofta mindre kända konstnärer med vilka man delar värdena av excellens och djärvhet, en avantgarde-anda och en önskan om att erbjuda världen ett annat perspektiv.

En av de kulturella händelser som bara inte får missas är utställningen ’En dröm om Italien: Marquis Campana Collection’. Utställningen visas vid Louvren fram till 18 februari 2019 och bjuder på den legendariska Campana-samlingen, den största privata samlingen av konstobjekt på 1800-talet. Organiserad av Louvren och i samarbete med State Hermitage Museum i St Petersburg, sponsras den av DS Automobiles.

“DS AUTOMOBILES har sponsrat Louvren i fyra år och ger årligt stöd till museet för utställningar som lyfter fram en konstnär och en samling. Varje en av dessa utställningar berättar en unik historia om ett mänskligt äventyr, en dröm, en ambition. De visar alla att skönheten, excellensen, kunskapen, djärvheten och avantgarde-andan är källor till känslor som inte har bleknat trots tidens gång. Utställningen ’En dröm om Italien: Marquis Campanas Collection’ är en utmärkt demonstration av detta, säger Yves Bonnefont, VD för DS Automobiles.

För första gången sedan dess spridning år 1861 ger en utställning en fullständig översikt över den privata samlingen av Giampietro Campana (1808-1880). Den samlar femhundra verk – terrakotta, keramik, marmor, målningar, smycken, bronser, skulpturer, majolica – inklusive många mästerverk som ’The Sarcophogus of the Spouses’ och Paolo Uccellos ’The Battle of San Romano’.