July 13, 2020

DS Automobiles – Med Europas lägsta CO2-utsläpp

DS Automobiles – Med Europas lägsta CO2-utsläpp

Paris, 7 juli 2020

DS Automobiles baseras på en elektrisk strategi som infördes redan 2015. Med lägst CO2-utsläpp i Europa är DS Autombiles redan en klassledare bland premiummärkena som har modeller med flera energikällor. Elbilen DS 3 Crossback E-Tense drivs på 100 % elektricitet och plug-in hybriden DS 7 Crossback E-Tense kommer med fyrhjulsdrift och 300 hästkrafter. DS Automobiles hade ett snitt på 80 g CO2-utsläpp per kilometer under första halvan av 2020.

Post-production : Astuce Productions

E-Tense är DS elektriska inriktning och med rik erfarenhet från Formel E-världen och segrar från laget DS TECHEETAH, är det ett riktmärke för elektriska fordon på premiummarknaden. Konkurrenters expertis har drivit DS till att göra viktiga beslut kring teknik, något som har varit framgångsrikt både för kunder och för att få ned utsläppsvärdena av CO2.

Sedan 2019 har DS 3 Crossback och DS 7 Crossback varit tillgängliga i elektriska versioner. Sedanen DS 9 är nästa på tur och kommer med ett brett utbud av kraftkällor, men primärt som plug-in hybrid med 225 till 360 hästkrafter. Bland märkena som har modeller med flera energikällor ligger DS bäst till med ett snitt på 79,9 g CO2-utsläpp per kilometer under första havlan av 2020 – inget annat premiummärke ligger under 110 g/km.

DS Automobiles framgångar kommer från hårt arbete inom forskning och utveckling som har lett till designen av DS 3 Crossback och DS 7 Crossback. Effektiviteten från dessa modeller kommer från deras multiplattform som är anpassad för flera energikällor, en ledande teknik som placerar dem i toppen i sina respektive segment. Dessutom är DS försvarare av Formel E-titeln och den nuvarande ledaren under säsongen 2019/2019 – ytterligare ett kvitto på kvalitén som genomsyrar DS.