February 26, 2020

DS 9 – den eleganta och sofistikerade premiumsedanen

DS 9 – den eleganta och sofistikerade premiumsedanen

Sofistikerad, innovativ och utmanande. Nu presenterar DS Automobiles den franska premiumsedanen DS 9 – en elegant plug-in hybrid.

– Vi har använt all vår expertis för att göra DS 9 till ett riktmärke för komfort, stil, elegans och exklusivitet. Våra medarbetare har gett allt för att producera en modell som är distinkt, med ett DNA som verkligen utstrålar DS, säger Béatrice Foucher, VD för DS Automobiles.

Med en längd på 4,93 meter, en bredd på 1,85 meter och med stora och framträdande hjul är DS 9 definitivt en iögonfallande nykomling i sin klass. En elegant silhuett och med inspiration från fastback-modeller, och premiummaterial såväl interiört som exteriört präglar utseendet. Fronten bygger dessutom vidare på DS Automobiles smakfulla designspråk, som även återkommer i DS 7 Crossback och DS 3 Crossback, centrerat kring de distinkta DS WINGS.

Ökad komfort och styrka från en kraftfull plug-in hybrid
Med konceptet DS Lounge vill DS Automobiles ta komfort till en ny nivå för alla passagerare i DS 9, genom expertis och högklassiga material. DS har framför allt lagt ett stort fokus på baksätet, som är extra rymligt tack vare hjulbasen på 2,90 meter, och samtliga säten kommer med värme-, kyl- och massagefunktion.

Inledningsvis kommer DS 9 att erbjudas som E-Tense plug-in hybrid beståendes av en PureTech-bensinmotor i kombination med en elmotor som tillsammans genererar 225 hk och en elektrisk räckvidd på mellan 40–50 kilometer. Detta kommer sedan att kompletteras av ytterligare två DS 9 E-Tense-versioner med kraftfullare motorer.

DS – Alltid med mer teknik
DS 9 är givetvis utrustad med den senaste generationen förarhjälpmedel och innovationer i framkant, som underlättar för förare och passagerare. Exempelvis:

– DS Drive Assist. Aktiv körassistans som erbjuder Level 2-semiautonom körning, genom ett flertal sensorer som anpassar exempelvis hastighet och filhållning.

– DS Active LED Vision. En ny generation intelligenta strålkastare som anpassar ljusstyrkan i längd och bredd beroende på väderförhållande och bilens hastighet.

– Avancerad säkerhet. DS 9 har givetvis den senaste generationen förarhjälpmedel och säkerhetsfunktioner såsom trötthetsvarnare, filhållningsassistent och night vision.

Nya DS 9 är framtagen i Frankrike och kommer att produceras i Kina. Modellen lanseras i Sverige under året.

Mer information, bilder och ett längre pressmeddelande finns på http://www.mynewsdesk.com/se/kwbruun/pressreleases/ds-9-the-power-of-elegance-2975722