Utforska

DS 7 CROSSBACK är vad vi tycker att en SUV ska vara. Den nya modellen avtäcktes den 28 februari vid den världskända pyramiden vid Louvren i hjärtat av Paris. DS 7 CROSSBACK förkroppsligar den franska expertisen inom lyx och innovation. Modellen väntas komma till Sverige under våren 2018. 

Design

DS 7 CROSSBACK är muskulös, karismatisk och attraktiv. Modellen utstrålar styrka och balans i sin design. Sedd framifrån ser man det distinkta motivet från DS Wings som sömlöst smälter in i dess spektakulära ljussignatur.

01_DS7_CROSSBACK

DS Active LED Vision, de juvel-liknande strålkastarna med aktivt flödande LED-ljus, ger DS 7 CROSSBACK en fascinerande framtoning.

02_DS7_CROSSBACK

Sofistikerade bakljus i full-LED

Strålkastarna bak i full-LED ger kraftigt ljus och höjer säkerheten. Dess 3D-effekt berikar och förstärker bilens akterparti och karaktär i sin helhet.

03_DS7_CROSSBACK

Två 12-tumsskärmar hjälper dig att bli ett med bilen

 

Den centralt placerade HD-pekskärmen sätter dig i kontakt med navigering, multimedia, Mirror Screen och DS Connect.

Den andra skärmen, placerad i instrumentpanelen, kan du anpassa så att den förser dig med utvald väsentlig information i ditt direkta synfält. Denna typ av teknologi förekommer i hela DS 7 CROSSBACK.

 

04_DS7_CROSSBACK

Koncept för individuell anpassning

DS 7 CROSSBACK, vars cockpit utstrålar lyx, är chic, modern och raffinerad. Välj mellan fem enastående koncept för interiör design.

Vi kallar dem DS Inspirations och var och en av dem kombinerar högkvalitativa material med ett detaljrikt hantverk i syfte att skapa en annorlunda känsla och atmosfär. DS Inspirations är bara en av möjligheterna som erbjuds så att du kan sätta din personliga prägel på DS 7 CROSSBACK.

05_DS7_CROSSBACK

Inspiration från haute couture

“Varje material och detalj vittnar om att inspirationen är hämtad från modevärlden och haute couture.”
Thierry Metroz, designchef DS Automobiles.

I linje med traditionen inom högkvalitativt hantverk är alla detaljer och material (äkta trä, Alcantara, Nappa-läder och till och med guilloché-mönster från klocktillverkning) inom respektive DS Inspiration noggrant utvalda och bearbetade.

07_DS7_CROSSBACK

Klockur BRM R180 och ljud från Focal

Klockuret och ljudsystemet är bara två exempel på hur långt vi är redo att gå. Klockuret BRM R180, majestätiskt ingjuten i instrumentpanelen, frigör sig elegant från dess kapsel när bilen
startar.

DS och Focal har samarbetat för att anpassa interiören till en perfekt akustiskt upplevelse så att du bara hör ljuden i deras renaste tillstånd.

08_DS7_CROSSBACK

Teknik

DS 7 CROSSBACK tar dynamisk körning ett steg vidare tack vare den nya bensinmotorn THP 225hk Stop & Start med en åttaväxlad automatlåda.

Denna växellåda som gör världspremiär på DS 7 CROSSBACK tillför en snabb, omärkbar övergång mellan växellägena och finns också tillgänglig med dieselmotorn BlueHDi 180hk.

10_DS7_CROSSBACK

Bristande uppmärksamhet och trötthet är de huvudsakliga anledningarna till olyckor på landsväg. Tack vare avancerad teknologi upptäcker DS 7 CROSSBACK när förarens uppmärksamhet minskar.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING består av en infraröd kamera ovanför ratten som kontinuerligt söker efter tecken på trötthet i förarens ögon (blinkningar), ansiktets och huvudets rörelsemönster samt förändringar i förarens rattrörelser (undanmanövrar och annat onaturligt styrningsbeteende).

Klicka på bilden för att se video.

DS-DRIVER-ATTENTION-MONITORING-920x519

 

Självkörande bilar kommer allt närmare.

DS CONNECTED PILOT gör det möjligt att delvis lämna över kontrollen och när som helst återta den. Den här tekniken använder ACC Stop & Go (Adaptive Cruise Control) för att anpassa hastigheten och bibehålla ett säkert avstånd till bilen framför dig.

DS 7 CROSSBACK ser till att säkert placera sig i mitten av körfältet tack vare LPA (Lane Position Assist).

Klicka på bilden för att se video.

11_DS7_CROSSBACK

Förutom den utstrålning och skönhet som DS ACTIVE LED VISION tillför DS 7 CROSSBACK så anpassar detta system strålkastarna i bredd och längd beroende på vägförhållandena och bilens hastighet.

Systemet har 6 olika lägen: Parking mode, Town Beam, Country Beam, Motorway Beam, High Beam, Adverse Weather och Dynamic Bending Light.

Genom att lysa upp vägen på ett mer effektivt sätt, över en längre distans eller längre ut på sidorna av vägen så bidrar systemet till ökad säkerhet för förare och passagerare.

Klicka på bilden för att se video.

Active LED 1 920

DS utvecklade först den hydrauliska fjädringen på 1950-talet. Med inspiration från detta har våra ingenjörer utvecklat DS Active Scan Suspension.

Denna innovativa fjärding använder en höghastighetskamera för att upptäcka ojämnheter, gropar och gupp på vägen. Fjädringen anpassar sig omedelbart för maximal körkomfort.

Klicka på bilden för att se video.

DS SUSPENSION SCAN 920

Hjälper dig att se i mörkret

DS NIGHT VISION tillför en exceptionellt förbättrad sikt i mörker. En infraröd kamera placerad i frontgrillen identifierar objekt, fotgängare och djur på vägen inom en distans på upp till 100 meter.

Systemet läser av området framför bilen och på den digitala instrumentpanelen (i förarens synfält) visas potentiella källor till fara med en gul linje runt objektet.

Vid akuta situationer blir markeringen istället röd för att påkalla förarens uppmärksamhet. Tack vare varningen kan föraren reagera och undvika en potentiell olycka.

 

13_DS7_CROSSBACK